Impressie van nieuwe gebouwen Schijfstraat Mechelen

Woonpunt start met make-over appartementen

0 Shares

Woonpunt start renovatie appartementen Schijfstraat

In opdracht van sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen is een aannemer gestart met de binnenafbraak van 36 appartementen, gelegen in een binnengebied aan de Schijfstraat.

Impressie van nieuwe gebouwen Schijfstraat Mechelen

De appartementen zullen volledig gerenoveerd worden. De werken kaderen binnen de totale vernieuwing van de site. Aansluitend op deze deelfase zullen de resterende 43 appartementen aangepakt worden.  

Naoorlogse appartementen toe aan renovatie
Woonpunt Mechelen startte in 2015 met de vernieuwing van het binnengebied in de Schijfstraat. In een eerste fase werden 5 huisjes afgebroken en vervangen door een nieuw complex met 12 rolstoelgankelijke appartementen (vorig artikel). Vorig jaar werd gestart met de bouw van 5 koopappartementen en sinds enkele weken wordt er volop gewerkt aan een volgende fase: de renovatie van 79 appartementen.

De appartementen op het domein dateren van na de tweede wereldoorlog en voldoen dus niet meer aan de huidige normen. In deze deelfase zullen 36 appartementjes met één slaapkamer compleet gerenoveerd worden. De bewoners zijn enkele maanden geleden verhuisd naar het nieuwe appartementsgebouw dat we eind vorig jaar ingehuldigd hebben of verhuisden naar een andere buurt”, vertelt Alexander Vandersmissen, voorzitter van Woonpunt Mechelen.

Totale make-over aan de Schijfstraat

Als deze appartementen afgewerkt zijn, kunnen de resterende bewoners doorschuiven en worden de overige appartementen aangepakt. Het gaat dan om zowel de resterende appartementen van de kleinere gebouw blokken als de overige appartementencomplexen op het domein. De verschillende gebouwen worden volledig gerenoveerd.

Woonpunt Alexander Vandersmissen aan de Schijfstraat te Mechelen

Zo voorzien we nieuwe daken, ramen, elektriciteit, bezetting, vloeren, centrale verwarming en een ventilatiesysteem type C+. Zowel het dak als de vloer van het gelijkvloers worden geïsoleerd volgens de huidige normen. Ook de gevels worden opgeknapt”, aldus Vandersmissen.
Niet alleen de woningen en appartementen op het domein krijgen een make-over, ook de publieke ruimte zal vernieuwd worden waarbij het typische karakter van de wijk behouden blijft. Het is de bedoeling zegt voorzitter Vandersmissen om in het najaar van 2018 te starten met de heraanleg binnen de huidige werfzone.  

Als alles goed verloopt, zal de renovatie van deze eerste deelfase in het voorjaar van 2019 afgerond zijn. De kostprijs van de totale fase (79 appartementen) wordt geraamd op 5.851.386,48 (excl. btw). De aannemer is PIT Antwerpen en de ontwerper is KPW architecten.

Tekst Verschueren Eddy :/ Foto’s Woonpunt Mechelen

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.