Inhuldiging koopwoningen Ganzendries Mechelen

Residentie Ganzendries officieel ingehuldigd

0 Shares

Sociale appartementen Ganzendries klaar voor bewoning

Vrijdag werden de 19 koopwoningen aan de Ganzendries te Mechelen officieel ingehuldigd. Het heeft 20 jaar geduurd eer dit project voet aan grond kreeg. Melikan Kucam, voorzitter van Kleine Landeigendom (KLEMO) spreekt van een geschiedenis die 20 jaar teruggaat. Bij een hapje en een drankje werd een gedenkplaat onthuld waarbij schepen Koen Anciaux (Open Vld) de stad vertegenwoordigde.

Koopwoningen Residentie Ganzendries officieel ingehuldigd

Donderdag hebben 12 eigenaars hun koopakte kunnen ondertekenen bij notaris Katrien Honinckx uit Mechelen. De gedeeltelijk casco-woningen worden geleverd in 1 studio appartement, 2 gelijkvloers 1 slaapkamer appartementen en duplex-triplex woningen. Voor de overige woningen is men nog op zoek naar kopers. De huidige eigenaars kunnen hun nieuwe woonst gaan inrichten om er weldra in te trekken.

Kleine Landeigendom kijkt naar de toekomst

“Kleine Landeigendom kijkt graag naar de toekomst” zegt Melikan Kucam (N-VA). “Dat moet ook, want we willen de weg vooruit gaan. We hebben goede vooruitzichten. Op dit ogenblik hebben we in totaal 350 koopwoningen in uitvoering of in planning
In het voorjaar van 1999, op 30 maart, is door het schepencollege van Mechelen in dit project een belangrijke beslissing genomen. Deze beslissing heeft geleid tot de aankoop van een aantal krotten, die werden gesloopt in 2003.

Daarna heeft het project heel wat vertragingen opgelopen als het bouwen van een ondergrondse parking. De uiteindelijke knoop werd doorgehakt op 30 maart 2016. Eindelijk kon er afscheid genomen worden van de in de volksmond genoemde ‘stadsvijver’.

Vandaag is hier een modern wooncomplex herrezen wat een meerwaarde is voor de Heihoek-buurt. 14 van de 19 koopwoningen met inbegrepen ondergrondse parkeerplaats, zijn inmiddels verkocht. Aan ‘Residentie Ganzendries’ hebben heel wat mensen meegewerkt. Kassandra Driezen, voorheen directeur van KLEMO, was de kartrekker van het woonproject. Huidig directeur Tom Bridts heeft het werk van zijn voorganger met succes verder gezet met de steun van het Mechelse KLEMO team Kristof, Seppe, Jonas en Justina.

Inhuldiging koopwoningen Ganzendries Mechelen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.