Wegenwerken Grote Nieuwedijkstraat stad Mechelen

Grote Nieuwedijkstraat kan bijna terug ademen

44 Shares

Einde van de werken Grote Nieuwedijkstraat in zicht

De werken aan de Grote Nieuwedijkstraat, een belangrijke as in de wijk Nekkerspoel, nadert zijn einde. De aannemer gaat in de week van de krokusvakantie over de hele werfzone een toplaag asfalt voorzien. Op vrijdag 8 maart zou alle hinder achter de rug moeten zijn. Enkele weken later wordt verder gewerkt aan fietssuggestiestroken en een veilige oversteekplaats voor fietsers ter hoogte van de Vrouwvliet.

Wegenwerken aan Grote Nieuwedijkstraat en Gebroeders Romboutsstraat te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

In totaal werd een oppervlakte van 7500 m² van Mechelen vernieuwd. “De rijbaan is versmald en de kruispunten verhoogd, twee ingrepen om snelheidsduivels een halt toe te roepen”, vertelt Patrick Princen als schepen van Openbare Werken. “De voetpaden zijn ook verbreed. Daarnaast hebben we afgelijnde parkeerstroken toegevoegd én is er ruimte voorzien voor bomen.

Wegenwerken Grote Nieuwedijkstraat te Mechelen
Foto stad Mechelen (Patrick Princen)

Fietssuggestiestroken gepland in de lente

Allereerst zal de aannemer vanaf maandag een deel van het asfalt afschrapen en vervangen door een toplaag asfalt. Ten slotte gebeuren er nog een paar laatste afwerkingen aan de rijbaan en de riooldeksels.

Daardoor wordt de werfzone overdag afgesloten voor het auto- en busverkeer. Parkeren zal daardoor op de werfzone niet kunnen, en zullen garages niet altijd bereikbaar zijn. Bewoners uit de buurt kregen hierover een bewonersbrief. Te voet of met de fiets zal de doorgang altijd verzekerd blijven. Ook de huisvuilophaling zal ongestoord kunnen plaatsvinden.

Vanaf 8 maart zal de Grote Nieuwedijkstraat weer toegankelijk zijn. De bussen van De Lijn hernemen hun oorspronkelijke route vanaf maandag 11 maart 2019. Van zodra de werken klaar zijn, zal de politie ook opnieuw controleren op foutief parkeren, wat tijdens de werken soms gedoogd werd.

Wegenwerken Grote Nieuwedijkstraat stad Mechelen
Wegenwerken Grote Nieuwedijkstraat in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Deze ultieme asfaltlaag is de kers op de taart van een langdurige reeks werkzaamheden in de Grote Nieuwedijkstraat”, aldus schepen Patrick Princen. “We bedanken dan ook alle bewoners voor hun geduld. We zijn echter nog niet helemaal klaar. Het asfalt moet zes tot acht weken drogen vooraleer we de fietssuggestiestroken kunnen aanbrengen. Dat zal in de loop van de lente dan ook nog gebeuren.”

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

44 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.