In Brouwerij Het Anker werd Monopoly Mechelen voorgesteld

Winnen en verliezen met Monopoly Mechelen

0 Shares

Mechelaars kopen en verkopen op Monopoly Mechelen

De Mechelse Monopoly is gearriveerd! Na Brugge werd het wereldbekende Monopoly spel van harte verwelkomd in Brouwerij Het Anker. Het bordspel draait helemaal rond onze stad en bevat dan ook heel wat herkenbare hotspots.

Greet Geypen opent eerste speldoos Monopoly Mechelen

Intussen hadden heel wat Mechelaars zich vooraf al een speldoos gereserveerd, maar nu kan iedereen ze sinds woensdag ten volle aankopen. Ondermeer UIT, brouwerijwinkel Het Anker, De Spelfanaat, Standaard Boekhandel en nog andere handelszaken hebben voor u dit uniek exemplaar in voorraad. Toch raad ik aan snel te zijn, want nu al is Monopoly Mechelen populair, en ja, dan is het wachten op een volgende levering.

Mechels bordspel gooit hoge dobbelsteen cijfers
Met Black Friday, Sinterklaas en de aanstormende feestdagen in het vooruitzicht, is de keuze voor het juiste eindejaarsgeschenk vlug gemaakt. Als start had de stad een oplage van 2000 stuks voorzien, maar dit bleek al snel te weinig. Of de 4000 stuks zullen voldoen is nog maar af te wachten.

Schepen Greet Geypen opende de allereerste doos in de bovenzaal van brasserie Het Anker. Op het nieuwe spel prijken bekende stadsgezichten zoals de Sint-Romboutstoren en Margareta van Oostenrijk, maar ook het Fort van Walem en het Mechels Broek. De meeste Mechelaars kozen er ook voor om brouwerij Het Anker een plekje op het bord te geven. Zelfs Sinte-Mette en het intussen bekende Gouden hobbelpaard heeft zijn plaats gekregen op het bordspel. Voor 50 euro is Monopoly Mechelen van u.

In Brouwerij Het Anker werd Monopoly Mechelen voorgesteld

GAS boete betalen …, neem een kanskaart

Wat heel leuk is, is dat heel het spel typisch Mechels is. Ook de kanskaarten en de kaarten van het algemeen fonds“, zegt Greet Geypen als schepen van Jeugd. Niemand betaalt graag een GAS-boete, maar op deze Monopoly doe je dat met plezier, zonder in je portemonnee te moeten tasten. Nog meer zelfs, je kan een prijs winnen om met je eigen muziekband op Maanrock op te treden. Leuk toch ?

Bordspel Monopoly Mechelen toont mooiste plekjes

De Mechelse Monopoly kwam na een suggestie tot stand in samenwerking met UiT in Mechelen. Tijdens de autoloze zondag, UIT zonder Uitlaat, in september gingen er meteen 800 in voorverkoop de deur uit. Ook bij De Spelfanaat werden er 875 gereserveerd. “Een waanzinnig succes. Deze editie is ook een van de mooiste Monopoly Spelletjes ooit. We zijn er zelf trots op“, vertelt Pieter De Wulf van Monopoly Mechelen. Intussen lopen er al gesprekken met andere steden als Antwerpen, Gent, en andere mooie plekjes in ons land.

Spelkaarten gidsen je al dobbelend door de stad

Ook Jonathan Baetens van De Spelfanaat Mechelen is in zijn nopjes met Monopoly Mechelen “Er zijn ongelooflijk veel exemplaren van Monopoly, en nu hoort Mechelen daar ook bij. De spelregels zijn onveranderd gebleven, maar de kaartjes zijn op een fantastische manier aangepast en behoren toe aan Mechelen.” besluit Jonathan.

De Spelfanaat, Het Anker en Greet Geypen spelen Monopoly Mechelen

In ieder geval zijn we tevreden dat Mechelen als tweede stad in Vlaanderen de ‘kans’ kreeg om onze mooiste plekjes uit de stad op een wereldvermaard bordspel te mogen vastleggen. Het zal plezant worden, maar tijdens het spel kunnen we enkel maar hopen dat we niet ‘in de gevangenis’ belanden. Veel spelplezier !

www.monopolymechelen.be

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.