Romantische Valentijn in de stad Mechelen en Mechelen MeeMaken

Romantische Valentijn vieren we in Mechelen

0 Shares

Mechelen straalt warmte uit op Valentijnsdag

Valentijn brengt liefdesboodschappen, muziek en romantische prijzen naar de binnenstad van Mechelen. Je ziet ze al een tijdje hangen, de hartjes als sfeervolle verlichting, decoratieve liefdevolle elementen, en tal van acties georganiseerd door de stad Mechelen en vzw Mechelen MeeMaken, brengen u in verleiding.

Romantische Valentijn in Mechelen

De liefde hangt in de lucht, en dat mag je zeker niet missen op Valentijnsdag. Onze dijlestad zal op 14 februari helemaal ondergedompeld zijn in romantiek. De Mechelse handelaars willen met de hulp van Cupido, Mechelen tot de meest liefdevolle stad van Vlaanderen maken.

We zeggen het misschien niet genoeg hoe graag we iemand zien. Wel beste lezers, grijp dan nu je kans. Vanaf 13.00 tot 18.30 staat voor u een ware ‘Love Wall’, of zeg maar ‘liefdesmuur’ opgesteld aan de Ijzerenleen. Schrijf met krijt jouw liefdesboodschap op de muur of prik jouw complimentje in het hart van de krijtmuur en deel zo jouw liefde met de andere bezoekers. Om al die liefde en complimenten nog verder te verspreiden, worden de bezoekers aangemoedigd om een foto of selfie te nemen met hun liefdesboodschap op de ‘lovewall’

Overlaad je geliefde met geschenken op Valentijn

Maak jij een selfie of foto gelinkt aan de hashtag #2800love, en deel je deze via sociale media, dan maak je ook nog is kans op een tweedaagse romantische trip naar Parijs. Vervoer en overnachting dien je te boeken bij Event Travel. Maar dat is uiteraard niet alles, want de handelaars blijven met Valentijns geschenken gooien. 15 winnaars maken ook nog is kans op een duoticket voor het Filmhuis Mechelen.
Ook in de rest van de stad zal die dag de liefde voelbaar zijn. Tussen 14.00 en 18.30 zullen hostessen in Valentijnsverpakking de voorbijgangers verrassen met gratis chocolaatjes van Leonidas. Daarnaast helpen deze liefdevolle dames ook de verloren zielen uit de nood die geen idee hebben waarmee ze hun geliefde op Valentijn een plezier mee kunnen doen. Wees maar zeker, zij hebben een gids vol ideeën in petto voor u.

Eind vorig jaar bundelde Mechelen MeeMaken vzw immers de krachten met een aantal handelaars om een inspiratiemagazine in elkaar te steken. In het magazine ‘Shop smart, shop local’ vind je een overzicht van de leukste adresjes in Mechelen waarin je gegarandeerd een zoet cadeau, een lingeriesetje, pikanter geschenk of locatie voor een date zal vinden. Rond 16.00 verplaatsen de hostessen zich naar de stationsbuurt om ook de pendelaars te overtuigen hun Valentijn in Mechelen door te brengen.

Knuffelrock oep z’n Mechels

Ook voor een romantische en muzikale noot wordt die dag gezorgd. Tussen 16.00 en 17.30 zal de Mechelse zangeres Robin de la Rue vanop het podium op de IJzerenleen passanten met haar engelenstem en Valentijn Repertoire betoveren.

Robin De La Rue

Ondanks haar jonge leeftijd is Robin al een echte vocale duizendpoot. Ze startte aan de piano bij MNM en al snel experimenteerde ze met verschillende genres. Het grote publiek leerde haar kennen toen ze in 2016 deelnam aan The Voice Van Vlaanderen en het tot in de ‘battles’ schopte. In 2017 bracht ze mee het nummer ‘Will you do it’ uit. In 2018 werkt ze in de studio verder aan haar eigen project. Na optredens in de Versuz (Hasselt), Het Depot (Leuven) en Extrema Outdoor (Houthalen-Helchteren) treedt ze met plezier nog eens op voor haar thuispubliek.

Valentijn in de stad Mechelen

Slotmoment eindejaarswedstrijd Mechelse handelaars

Als slotstuk van de avond worden tussen 17.30 en 18.30 de hoofdprijzen van de eindejaarswedstrijd van Mechelen MeeMaken vzw overhandigd aan de winnaars. Meer dan 100.000 formulieren werden door de handelaarsvereniging verspreid over alle handelaars, horeca ondernemers en ondernemers in de dienstensector in de binnenstad en stationsomgeving.
Met een unieke code konden shoppers tussen 8 december en 7 januari deelnemen aan de wedstrijd. Wie drie vragen juist beantwoordde over de K.A.R.G.O-route, de winkelwandel tentoonstelling van Mechelen MeeMaken vzw, alsook de schiftingsvraag, maakte kans op heel wat mooie prijzen.

De hoofdprijzen, een badkamer van Sanitair De Coninck t.w.v. 9000 euro, 10 Oxford fietsen en 10 fietstassen van Bike Planet, worden tijdens een officieel moment overhandigd aan de aanwezige winnaars. De winnaars van de andere prijzen, 50 Mechelenbons ter waarde van 50 euro en 50 waardebonnen voor een beklimming van de Sint-Romboutstoren, worden op de hoogte gebracht van waar en op welk moment zij hun prijs kunnen afhalen.

Een nieuwe hoogdag voor Mechelen Winkelstad

Schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA) is vol lof over deze nieuwe actie van Mechelen MeeMaken vzw: “Deze nieuwe, originele actie zorgt dankzij de mooie samenwerking tussen Mechelen MeeMaken vzw en Stad Mechelen voor een nieuwe hoogdag voor het shoppen in Mechelen Winkelstad”, aldus de Mechelse schepen van Economie.

Romantische Valentijn in de stad Mechelen en Mechelen MeeMaken

Wij grijpen elke gelegenheid aan om onze handel en horeca te promoten en op een originele manier voor extra beleving in de binnenstad te zorgen”, vult Geert Milis aan, voorzitter van Mechelen MeeMaken vzw.

Schepen Den Roover geeft ook nog mee dat het belangrijk is dat we shoppen kaderen in een stad waar telkens iets anders te beleven valt. Het unieke karakter van Mechelen als winkelstad moet tot ver buiten onze stadsgrenzen gepromoot worden.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.