Snoepreisje door Bourgondisch Mechelen met Margareta

26 Shares

Bourgondisch op stap met Wandelbrochure en Prikkelpakket

Visit Mechelen lanceert een nieuwe wandelbrochure In de Voetsporen van Margareta’ en prikkelpakket ‘Laat de Bourgondiër in je los’. Hiermee kunnen bezoekers die onze stad voor een dagje uit of een weekendje weg bezoeken, individueel op ontdekkingstocht gaan. Ook voor ons als Mechelaars is de brochure en het prikkelpakket, zeker ook een meerwaarde om Mechelen op een andere manier te bekijken.

De nieuwe wandelbrochure van Visit Mechelen neemt de bezoeker volledig mee in het Bourgondische tijdperk. Met het ‘Prikkelpakket’ kan je bovendien proeven van allerlei smaken en attracties die deze unieke Bourgondische sfeer oproepen of actualiseren.

Persoonlijke wandelgids door het Bourgondische Mechelen
Deze nieuwe persoonlijke gids is een handig en compact boekje dat de bezoeker via een mooi parcours langs de Bourgondische hoogtepunten van Mechelen gidst. Er zijn verschillende lussen waardoor je, afhankelijk van interesse en tijd, voor een korte of langere wandeling kan kiezen. Kort en krachtig schetst de wandelgids wat elke plek in de Bourgondische geschiedenis betekend heeft, afgewisseld met leuke verhalen uit deze periode. Dankzij het handige stadsplan met wandelroutes kan niemand verloren lopen.

De gids biedt het beste van Mechelen in een notendop: historische monumenten, pareltjes in het groen, charmante plekken bij het water,… alles ligt in Mechelen binnen wandelafstand. Bovendien kan je met de nieuwe editie van het ‘Prikkelpakket’ je ontdekking van Mechelen nog een extra lekkere dimensie geven, zoals de Bourgondiërs ons voordelen.” vertelt schepen van Toerisme, Björn Siffer.

Met dit nieuwe toeristische aanbod richt Mechelen de schijnwerpers op een toptijd uit het verhaal van de stad. “De Bourgondische periode is bepalend geweest voor onze stad en is dat nog steeds, we wijden er daarom ook een museum aan”, zegt Björn Siffer.

Met onze wandeling treed je in de voetsporen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, twee straffe dames die hun stempel drukten op onze stad. De wereldberoemde Keizer Karel bracht in Mechelen zijn kinderjaren door.”

Vijfhonderd jaar geleden was Mechelen de hoofdstad van de Nederlanden. In Mechelen zetelde het hof van Margareta en de Grote Raad en tal van Bourgondische edellieden kwamen er wonen. Deze bloeitijd liet veel sporen na in de stad die vandaag nog steeds knappen trekpleisters zijn: Bourgondische stadspaleizen, historische kerken, houten gevels en rijkelijk versierde gildehuizen.

Echte Bourgondiërs gaan lekker uit eten en drinken

Wie Bourgondisch zegt, zegt meteen ook goed eten en drinken. Deze extra beleving kan de bezoeker makkelijk toevoegen aan zijn wandelroute, dankzij het Bourgondisch prikkelpakket. In dit bonnenboekje zitten 6 vouchers voor 6 lokale specialiteiten. Van bierkaas tot artisanale zoetigheden, van Mechelse thee tot een lekker biertje van Brouwerij Het Anker. “Onze bezoekers kunnen zo proeven en genieten van een rijk palet aan unieke Mechelse smaken. Het Prikkelpakket geeft bovendien korting op de toegang tot enkele niet te missen attracties en monumenten, een mooie deal voor een fijne citytrip in Mechelen”, besluit een enthousiaste schepen van Toerisme en Cultuur. De prijs van dit fantastische initiatief is betaalbaar voor iedereen.

Bourgondische wandelbrochure ‘In de voetsporen van Margareta’
Beschikbaar in vijf talen (NL/FR/EN/DU/SP)
Prijs: €3,5

Bourgondisch prikkelpakket (editie 2018- 2019)
Beschikbaar in drie talen (NL/FR/EN)
Prijs: €6 (6 proef-bonnen, 10 doe-bonnen)

Beide publicaties zijn te koop bij Visit Mechelen, Hallestraat 2-4-6, B-2800 Mechelen. Telefonisch +32 70 22 00 08 of via e mail visit@mechelen.be

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

26 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.