Overpelt LEGO Builders Club met voorzitter Alex Rens

LEGO Gaming Event in Speelgoedmuseum

28 Shares

Gamers overspoelen LEGO Gaming Event in Mechelen

Het Speelgoedmuseum Mechelen kreeg zaterdag heel wat gamers op bezoek voor het tweedaags LEGO Gaming Event. Het Mechels museum organiseert het samen met Overpelt LEGO Builders Club of kortweg OLCB.

Overpelt LEGO Builders Club met voorzitter Alex Rens
Overpelt LEGO Builders Club op LEGO Gaming Event
Foto Verschueren Eddy

In het Speelgoedmuseum draait de volledige bovenverdieping al sinds vorig jaar rond het 60-jarig bestaan van de populaire LEGO bouwblokjes. Sinds de start van de tentoonstelling/expo heeft het Speelgoedmuseum al meer dan 50.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Tijdens onze LEGO tentoonstelling willen wij ook bepaalde aspecten aan de bezoekers laten zien” zegt Mieke Dumont (Publiekswerking Speelgoedmuseum Mechelen). “Meestal kennen mensen LEGO van de bouwblokken, maar het heeft een veel uitgebreidere collectie. We willen onze bezoekers de kans geven om allerlei retro games te spelen

Mieke Dumont en Julie Van Craen (medewerkers Speelgoedmuseum Mechelen) achter de spel console
Foto Verschueren Eddy

LEGO games à volonté testen

Sinds de jaren 90 bouwen de LEGO games zich een weg in het digitale tijdperk. Iets in elkaar zetten met blokken is nog steeds gewild, maar de uitbreiding naar video games is niet meer te stuiten. Wereldwijd hebben zich rond dit geliefde speelgoed merk dan ook clubs opgericht. In Vlaanderen is dit o.a de Overpelt LEGO Builders Club waaronder een afdeling voor tieners de OLBC Retro Gamers-Game over en jeugdafdeling. De club is ontstaan in 2008 en heeft vier jaar later in 2012 een erkenning in ontvangst mogen nemen.  

De eerste dag van het LEGO Gaming Event lokte jong en oud naar de 11 opgestelde consoles middenin de expo. Zelf ben ik geen fervent gamer, maar dankzij voorzitter Alex Rens, ben ik meer te weten gekomen wat er allemaal schuil gaat achter het LEGO gamen.

Dit weekend kan iedereen de LEGO games uittesten” vertelt Alex Rens. “De oudste LEGO game is een demo die getest is geweest op de commodore 64. Officieel is die nooit uitgebracht maar die heeft wel in een magazine gestaan. Gelukkig hebben wij die te pakken gekregen, en die staat hier op de tentoonstelling op een commodore 64

Virtual Reality doet zijn intrede bij LEGO

De club heeft een omvangrijk overzicht aan LEGO games doorheen de jaren samengesteld, gekoppeld aan een mooie historiek van de spelconsole en pc games. Spelfanaten weten dat ik hier dan bedoel de Playstation 2 & 3, over de gewone Xbox, Xbox 360 en One, naar de Nintendo 64, de Wii en Wiiu. Ook hier heeft virtual reality zijn intrede gedaan. De grootste merken als Star Wars, Batman, Marvel, DC comics, Jurassic World en The Hobbit komen aan bod op dit LEGO Gaming Event.

LEGO games in Virtual Reality
Foto Verschueren Eddy

Aan één van de consoles ontmoette ik Siebe (8) die met zijn tante Conny (54) aan de playstation mekaar de loef afsteken. Al moet ik wel schrijven dat Siebe zijn tante heel wat instructies moest geven hoe te spelen. “Ik vind het heel leuk” zegt Siebe “Ik speel thuis met mijn papa op de Wii. Zoals vandaag heb ik nog nooit met mijn tante gespeeld. Hello Neighbor speel ik het liefst, dat is erg leuk”. Tante Conny voegt nog toe “Als wij jong waren bestond het absoluut niet, zelfs geen internet. Dit is voor eventjes plezierig, maar ik geef voor de kinderen toch nog altijd de voorkeur aan buiten spelen

Siebe en tante Conny in Speelgoedmuseum Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Ook Mieke Dumont en Julie Van Craen, beiden medewerkers Speelgoedmuseum, toonden me hun kennis achter het video gamen. Hmm … veel game kennis viel er niet te zien, maar plezier hadden ze zeker.

Bijna overal namen mama’s, papa’s en andere volwassenen het op tegen kinderen of kleinkinderen, maar zij beleefden nog meer plezier aan het ontdekken van LEGO games en blokken uit hun kindertijd.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

28 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.