City Foot Golf is voetballen en golfen in centrum Mechelen

Al voetballend door Mechelen met City Foot Golf

0 Shares

Al voetballend golfen om Mechelen beter te ontdekken

City Foot Golf is een leuke nieuwe attractie in Mechelen.  Mechelaars, bezoekers, bedrijven en verenigingen kunnen nu al voetballend golfen in de binnenstad. City Golf waarbij bezoekers al golfend door de binnenstad worden geleid, kreeg vorig jaar in de Dijlestad 13.000 deelnemers.

Fun alom met City Foot Golf te Mechelen

Dat aantal zijn we dit jaar al voorbij. Tijd voor een aanvulling op het golfen. Vanaf nu kunnen bezoekers boeken voor City Foot Golf. Onze gidsen geven daarbij een rondleiding door de Dijlestad. Er zal op zes verschillende plaatsen gespeeld worden. Met City Foot Golf kiezen de deelnemers voor een Maneblussers Tour, een inleidende tour voor diegenen die Mechelen nog niet goed kennen waarbij aandacht zal besteed worden aan de highlights. De andere sportieve wandeling is de Sotscop Tour, waarbij de focus wordt gelegd op verborgen parels (Rik Wouterstuin, Groen Waterke, e.a.) in de binnenstad. Tijdens het wandelen voorzien onze begeleiders een luchtig streepje geschiedenis over de stad Mechelen. Ze focussen zich op de leukste verhalen, maar ze willen er geen geschiedenisles van maken”, zegt initiatiefnemer Vincent Hellemans.

City Foot Golf is voetballen en golfen in centrum Mechelen

Teambuilding en ontzettend veel fun in de stad
Er kan met 8 tot 48 personen worden deelgenomen aan City Foot Golf. “Deelnemers zullen in groep moeten trachten de bal in zo weinig mogelijk pogingen in de hole ‘te voetbalgolfen’, dus enkel met de voeten en zonder de handen te gebruiken. Wie de hole kan raken is uitgespeeld , maar kan bonuspunten halen door de bal in de hole te krijgen. Iedereen kan deelnemen, ook voor bedrijven in teambuilding en voetbalploegen. Maar deelnemen voor de pure fun staat uiteraard centraal”, vervolgt Hellemans.

Of er nog nieuwe City-plannen zijn? “We blijven vooruit denken. Zo staat City Beer Foot Golf bijna in de steigers. Tijdens een wandeling door de stad zal de aandacht gaan naar de Mechelse streekbieren én de rijke geschiedenis van de brouwerijen hier”, besluit Vincent Hellemans.

Piet Den Boer probeert City Foot Golf te Mechelen

Piet den Boer, oud-voetballer en de man die KV Mechelen een Europese titel bezorgde, kwam mee een balletje trappen. “Leuke bedoening. Mijn traptechniek is niet meer wat het vroeger geweest is, maar het is héél leuk als bezoeker aan deze stad om actief bezig te zijn. Ik wil met de oud-spelers van KV en Racing wel eens zo’n trip door de stad organiseren. Van dergelijke initiatieven word ik enthousiast”, lacht de gewezen KV Mechelen-spits.

Reserveren en info: 0498-39.56.94 – Facebook : citygolf – info@cityfootgolf.be

Tekst en foto’s Leo De Nijn voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.