De Langste Veggietafel Grote Markt Mechelen

Langste Veggietafel organiseert restaurantactie

60 Shares

Mechelse restaurants bundelen krachten voor Langste Veggietafel

Donderdag 18 april 2019 zal voor de 11de keer de Langste Veggietafel zijn tenten opslaan op de Grote Markt. De Mechelse horeca zet ook dit jaar zijn schouders onder dit initiatief met een restaurantactie. Wie van 4 maart tot 7 april bij één van de deelnemende restaurants een vegetarische maaltijd bestelt, maakt kans op een VIP-diner voor 2 personen tijdens de Langste Veggietafel.

De Langste Veggietafel Grote Markt Mechelen
De Langste Veggietafel op Grote Markt stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Een 3-gangen veggie maaltijd zal tot in de puntjes verzorgd worden door de leerlingen van COLOMAplus onder leiding van chef-kok en leerkracht Björn Matheusen. “We zijn al jarenlang bezig met vegetarisch en veganistisch koken.” vertelt Matheusen. “Dat wordt steeds belangrijker. De vraag naar vegetarisch voedsel stijgt nu eenmaal.

ColomaPlus kookt vegetarsich op De Langste Veggietafel te Mechelen
COLOMAPlus op Langeste Veggietafel stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Vegetarisch op de menukaart in Mechelse restaurants

De Langste Veggietafel wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door Mechelen Klimaatstad en EVA Mechelen met steun van de Stad Mechelen.

In 2013 koppelden we voor het eerst een restaurantactie aan de Langste Veggietafel.” vertelt Gitte Van Den Bergh als vrijwilligster bij EVA Mechelen. “Toen was het veggie aanbod op restaurant nog erg beperkt in Mechelen. Intussen is de vraag zo overdonderend groot dat de meeste restaurants hun aanbod al hebben aangepast. Het groeiende bewustzijn op vlak van het klimaat brengt die beweging steeds meer in een stroomversnelling. Steeds meer Mechelaars ontdekken de voordelen van veggie eten: het is beter voor het milieu, beter voor de dieren, heeft een aantal gezondheidsvoordelen, en bovenal kan het ook gewoon heel erg lekker zijn, dus zelfs als je niet wint met deze actie hou je er toch een lekkere maaltijd aan over.

Wie aan de Langste Veggietafel nog nooit heeft deelgenomen, zou dit zeker moeten overwegen. Samen aan de tafels genieten van een vegetarische en afvalarme picknick op de Grote Markt. Animatie en muziek zorgen voor de nodige sfeer en bij Oxfam Wereldwinkel kan je terecht voor fairtrade drankjes.

Samen aan de Langste Veggietafel op de Grote Markt te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Deelnemende horecaondernemers restaurantactie zijn :

  • Funky Jungle – Onder-Den-Toren 7
  • Bar Botanica – Frederik de Merodestraat 3
  • Zia Maria – Borzestraat 8
  • Coup – Borzestraat 4
  • Carbon – Désiré Boucherystraat 4
  • Zahia’s Cuisine – Steenweg 12
  • ViaVia – Zandpoortvest 50
  • La Loggia – Korenmarkt 37
  • De Graspoort – Begijnenstraat 28
  • Greenfield II – Nekkerspoelstraat 5

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

60 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.