Try Vegan infostand op Botermarkt te Mechelen

EVA Mechelen brengt Vegan op de Botermarkt

0 Shares

Try Vegan succesvolle actie

De eerste echt warme lentezon trok zaterdag heel wat shoppers naar de winkelstraten van onze stad. Op de Botermarkt informeerden vrijwilligers van EVA en EVA en EVA Mechelen de voorbijgangers bij Try Vegan. Ook de terrasjes zaten overvol, de Grote Markt leek wel een minigolf parcours met de talrijke deelnemers van City Golf. De Paasboom voor het stadhuis zag dat het goed was.

Try Vegan infostand op Botermarkt te Mechelen

ik was benieuwd wat de meisjes en jongens te vertellen hadden aan de stand van Try Vegan. De belangstelling van voorbijgangers was alvast groot, waardoor de vrijwilligers tijd tekort hadden om iedereen te woord te staan. Lezers onder jullie weten dat donderdag de uitverkoren week- veggiedag is waar we vegetarisch tafelen. Toch probeert men bij EVA Mechelen nog meer mensen te overtuigen van het nut om minder vlees te eten. Met diverse tijdschriften, folders en proevertjes werd de aandacht getrokken.

Aanbod aan vegetarische producten steeds groter
Opvallend was dat bijna alle leeftijden aan de Try Vegan stand op zoek waren naar alternatieve vleesvervangers. Ook de jeugd toont meer en meer interesse in vegetarisch eten. Enkele jaren terug was het aanbod in winkels en grootwarenhuizen beperkt, vandaag is het assortiment zeer uitgebreid. Uiteraard kan je heel wat vegetarische producten ook zelf bereiden.

Vandaag willen wij mensen laten kennismaken met lekkere plantaardige voeding door ze te laten proeven van hapjes. Ik geef dan direct ook aan hen de nodige informatie mee waar ze ze kunnen aankopen of hoe zelf te maken. We vertellen hen de alternatieven, want het is echt niet zo moeilijk om plantaardig te eten.” vertelt Wendy Dresen als vrijwilligster van EVA Mechelen.

Safa Halli zoekt informatie bij Try Vegan stand te Mechelen
Safa Halli

Ook Safa en haar moeder toonden veel interesse in wat de mensen van EVA te vertellen hadden. “Vegetarische voeding is een beetje een deel van mijn leven. Wat ik er echt goed aan vind is dat er veel minder diertjes moeten sterven. Maar het is ook gezond en we moeten minder op onze lijn letten, en dat is een groot pluspunt. Als ik vegetarisch eet dan heb ik het gevoel dat ik geen vettige voeding eet, en daar wordt ik blij van. “ vertelt een jonge Safa Halli (12).

Gezonde levensstijl in de lift

Deze jonge Mechelaar is dan ook duidelijk bezig met gezonde voeding. Ook de fraude in de vleesketen is voor Safa een extra reden om vegetarische producten te eten. “Veganist worden is eigenlijk een aanrader voor iedereen. Thuis wordt zo nu en dan nog vlees gegeten, maar buitenshuis is het algemeen vegetarisch met zoveel mogelijk groenten” besluit Safa.

Wendy Dresen EVA Mechelen vrijwilliger
Wendy Dresen

Wendy ziet ook een vooruitgang in het overschakelen naar het vegetarisme.”Absoluut, we zien vooral in de vegan lifestyle een enorme boem. Het is hip en daardoor kiezen meer en meer mensen voor een gezonde levensstijl. Kijk ook hier in Mechelen met de Funky Jungle, de Krewelligen Bidet en Bar Botanica,…” besluit Wendy Dresen.

Drie belangrijke zaken zijn er waarom gebruikers steeds meer naar vegetarische producten grijpen. Eén van de redenen is dat consumptie van dierlijke producten met 15%, één van de grootste milieuvervuilers is. Ook cholesterol en verzadigde vetten dragen niet bij tot een gezonde levensstijl. De belangrijkste reden blijft nog steeds dierenwelzijn.

Wie nog geen kennis gemaakt heeft met gezonde plantaardige voeding kan zijn informatie gaan zoeken op donderdag 12 april bij de Langste Veggietafel. Dit smakelijk en gezonde evenement heeft plaats op de Grote Markt. Er zal uiteraard heel veel lekker eten te verkrijgen zijn aan eet- en drankstanden.

Alle verder info op de website van EVA Mechelen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Radio Opsinjoor / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.