COLOMAplus haalt Brons op chocolade wedstrijd

92 Shares

Mechelse leerling-chocolatiers vallen in de prijzen

Leerlingen 6 Bakkerij COLOMAplus behalen Brons op het 27ste European Chocolate Contest, een internationale wedstrijd voor leerling-chocolatiers.


Iris en Stefanie maakten een montagestuk met wapenschild en helm goed voor Brons
Foto COLOMAplus Mechelen

Organisator van het evenement is Campus Le Chêneau in de gemeente Dongelberg. Met een chocolademontage in de vorm van Romeins wapenschild en helm behaalden de Mechelse studenten Iris en Stefanie een derde plaats. Medestudente Kayley behaalde de vijfde plaats.

De competitie, bedoeld voor meisjes, vindt jaarlijks plaats elke zondag na carnaval. Studenten van verschillende Belgische hotelscholen en andere Europese landen tonen hun jury composities aan het publiek. Er zijn 2 categorieën, 1 voor ‘amateurs’, en 1 voor professionelen tot 25 jaar. Het thema van dit jaar was ‘Rome en de Romeinen’.

Prestigieuze jury beloont COLOMAplus studenten

De jury brengt prestigieuze namen uit de Belgische chocoladewereld samen. Dit jaar waren dit Daniel Stallaert, creatieve chocolatier bij Leonidas, Jean Philippe Darcis, chocolatier en ambassadeur van de Belgische chocolade, Ymke buelens, technisch adviseur patisserie bij Puratos en prof. dr. Lieve van Hoof, professor Grieks-Romeinse oudheid UGent.

Drie meisjes studenten van COLOMAplus namen vrijwillig deel. Dat zijn Iris Galiot en Stefanie De Meyer van het 6de jaar Bakkerij en Kayley Kerckhofs van 7 Bakkerij. De leerlingen ontwierpen en maakten de werkstukken zelfstandig op school. Ze kwamen zelfs in de krokusvakantie hun montagestukken afwerken. Iris en Stefanie maakten een montagestuk met wapenschild en helm, Kayley maakte een Obelix uit chocolade.

Het prachtige montagestuk van Iris en Stefanie was goed voor een mooie derde plaats en kregen de bronzen beker mee naar huis. Daarbij ook chocolade en pralines van de sponsors en een tweedaagse workshop bij grondstoffenproducent Puratos volgen in de loop van de maand augustus 2019 om zich verder te professionaliseren als chocolatier. Kayley behaalde de vijfde plaats.


Kayley Kerckhofs
maakte een Obelix uit chocolade 5de plaats
Foto COLOMAplus Mechelen

We zijn trots op het vrijwillige engagement van deze drie leerlingen uit onze afdeling Bakkerij! Ze hebben interessante feedback gekregen van de jury en kunnen dus in volgende edities een hogere plaats proberen te halen! COLOMAplus mag fier zijn dat we ons in deze competitie durven meten’ vertelt een tevreden begeleidende leerkracht-coach en technisch adviseur bakkerij, Paul Collijs.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s COLOMAplus

92 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.