Nieuw fietspad tussen Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg Mechelen

Nieuwe fietsverbinding F44 Mechelen-Gent

45 Shares

Fietspad Brusselsesteenweg Geerdegem-Schonenberg

Deze week tussen 11 en 15 maart starten voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding. De aanleg van dit stuk fietspad maakt deel uit van de toekomstige fietsostrade Mechelen-Dendermonde-Gent.

Fietsinitiatieven samen gebundeld in Mechelen
Mechelen op de fiets naar Dendermonde en Gent
Foto stad Mechelen

Het ontwerp tussen Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg werd eerder op een infovergadering voorgesteld aan bewoners. Dit stuk fietssnelweg tussen de Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg is het allereerste stukje van deze fietssnelweg dat in Mechelen wordt gerealiseerd. Het project wordt ook door de provincie en de Vlaamse overheid gesubsidieerd.

Fietsen van Mechelen naar Gent langs F44

De eerste fase van de werken, het plaatsen van de nutsleidingen, zijn gestart maandag 11 maart 2019. “Nadien gebeurt de effectieve aanleg van deze nieuwe fietsverbinding, één van de vele die er deze legislatuur moeten komen”, legt schepen van Openbare Werken Patrick Princen uit.

Dankzij deze subsidies kunnen we meteen op een hoog kwaliteitsniveau mikken en is gekozen voor een verlicht fietspad van 4m breed. In een latere fase kan deze route dan ook verder uitgroeien tot een volwaardige fietssnelweg vanaf het station die via Hombeek richting Kapelle-op-den-Bos leidt”, geeft Alexander Vandersmissen als mee schepen van Mobiliteit.

Daarna maken we een veilige fietsoversteek plaats, net naast de spoorwegtunnel over de Brusselsesteenweg. We proberen het STOP-principe waar mogelijk altijd toe te passen: tijdens deze werken moeten autobestuurders een omleiding volgen, fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door.” Tegen het plantseizoen wordt het nieuwe fietspad voorzien van nieuwe beplanting.

Nieuw fietspad tussen Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg Mechelen
Nieuwe fietsverbinding Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg
Foto stad Mechelen

Het vermoedelijke einde van de werken is voorzien in mei 2019. Hiermee is het startschot gegeven voor de aansluiting van de F1 (Antwerpen-Mechelen-Brussel) op de F44 fietssnelweg (Mechelen-Dendermonde-Gent)

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Foto stad Mechelen

45 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.