Trajectcontrole op Koningin Astridlaan

0 Shares

Maximum 50 km/u op volledige R12

Een maximumsnelheid van 50 km/u, dat is waar je je als bestuurder moet aan houden op de R12, de ring rond Mechelen. Deze verkeersmaatregel is sinds november 2018 in voege op de Mechelse Vesten.

Door het ontbreken van de nodige verkeersborden zal het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) extra verkeersborden aanbrengen. Toch zegt men is dit eigenlijk niet nodig daar je als bestuurder moet weten dat 50 km/u als maximumsnelheid in de bebouwde kom dient te respecteren.

Trajectcontrole Koningin Astridlaan stad Mechelen
Vanaf 1 maart trajectcontrole Koningin Astridlaan stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Als stad willen we echter dat de situatie heel duidelijk is voor alle bestuurders. Jarenlang was de maximumsnelheid 70 km/h en met de aanbreng van deze signalisatie willen we de automobilisten wijzen op de veranderde situatie”, vertelt Alexander Vandersmissen als schepen van mobiliteit. Op de ventwegen, lees zijbaan in de volksmond, van de Koningin Astridlaan blijft de snelheid beperkt tot maximaal 30 km/u.

Trajectcontrole K.Astridlaan vanaf 1 maart 2019

Vorig jaar werd het reeds aangekondigd, de trajectcontrole op de Koningin Astridlaan. Met de komst van de nieuwe parkeerplaatsen en in samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer werd toen al beslist om trajectcontrole te introduceren op de Koningin Astridlaan. Op die manier wordt er ook verder ingezet op de aanpak van snelheidsduivels en het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Een boete zal je niet direct in de bus krijgen, maar van zodra de indicatie borden voldoende duidelijk aangeven dat de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt, kan je je maar beter aan de aangegeven snelheid houden.

Het is zeker niet de bedoeling om een heksenjacht te organiseren. Net zoals bij de introductie van de vorige trajectcontroles doorlopen we momenteel een gedoogperiode waarbij overtreders een informatiebrief ontvangen. Pas vanaf 1 maart wordt effectief overgegaan op het verbaliseren van bestuurders met overdreven snelheid”, besluit Alexander Vandersmissen.

Sinds 2017 liet burgemeester Somers een heel pak invalswegen in de stad uitrusten met trajectcontrole, en de cijfers vrijgegeven maart 2019 klinken opvallend positief.

Van 1 maart 2018 tot eind februari 2019 werden  10.119.000 voertuigen gecontroleerd. Er werden 18.296 overtredingen geregistreerd. “In absolute cijfers lijkt dat veel, maar dat komt natuurlijk omdat de camera’s elke overtreding registreren. 0.18% is opvallend weinig. Dat is minder dan 1 op de 500 chauffeurs! Een pak minder dan het resultaat op wegen zonder trajectcontrole waar de politie nog bemande controles uitvoert. Daar schommelt het overtredingspercentage de jongste weken tussen de 6 en 7%”, zegt Bart Somers.

Vooral op de  Hombeeksesteenweg en Leuvensesteenweg rijden chauffeurs opvallend gedisciplineerd. Daar registreren de camera’s amper overtredingen, nauwelijks nog in procenten uit te drukken.

Op vraag van de burgemeester zullen de cijfers de komende weken gekoppeld worden aan de ongevalsanalyse. “We willen nagaan welk effect de trajectcontrole heeft op het ongevalscijfer. Finaal  moet het natuurlijk de bedoeling zijn om het aantal ongevallen op de Mechelse wegen ook te reduceren”, besluit Bart Somers.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.