Quads verboden op grondgebied Mechelen

Quads voortaan niet welkom meer in Mechelen

0 Shares

Quads verboden terrein op grondgebied Mechelen

Quads worden vanaf 15 juli verboden terrein voor heel het grondgebied van de stad Mechelen. Het stadsbestuur oordeelt dat er nood is aan een totaalverbod omwille van het gevaar en de vele overlastmeldingen.

Quads verboden op grondgebied Mechelen

Deze lawaaierige voertuigen zorgen alleen maar voor gevaar en overlast”, zegt burgemeester Bart Somers. Het quad verbod zal aangeduid worden met verbodsbord C6, dat zal geplaatst worden aan alle toegangswegen naar de stad.
Een quad behoort tot de categorie motorfiets of brommer, maar dan vierwiellig, en is dan ook een motorvoertuig. Een quad voertuig mag in de Belgische verkeerswetgeving ten hoogste 350 kg wegen. De maxiumum toegelaten snelheid in ons land ligt vast op 45 km/uur. De leeftijd om een quad te mogen besturen is 18 jaar, en de rijder moet beschikken over een rijbewijs B of motorrijbewijs A3.

Uit vaststellingen van politie blijkt dat er een reëel gevaar is voor verkeersongevallen door bestuurders van quads, vooral omwille van hun risicogedrag. Te vaak brengen zij andere weggebruikers in gevaar. Als wij van veiligheid in het algemeen en verkeersveiligheid in het bijzonder een prioriteit willen maken, dan moeten we daar alle middelen voor inzetten, repressief en preventief”, verantwoordt Bart Somers (Open Vld)

Verkeersveiligheid en leefbaarheid blijven belangrijk

Behalve het aspect verkeersveiligheid weegt ook de leefbaarheid door in de motivering van het stadsbestuur.

Veel bewoners van de binnenstad, maar ook van een aantal woonwijken hebben de voorbije maanden melding gemaakt van overlast door quads. Al te vaak worden deze open motorvoertuigen gebruikt voor joy rides. Vaak rijdt men gewoon toertjes door de stad, met de nodige lawaaihinder tot gevolg voor de omwonenden. Daar moeten we paal en perk aan stellen. Een totaalverbod drong zich op”, zegt schepen van preventie en veiligheid Stefaan Deleus (CD&V).

Quad verbodsbordOm het verbod af te dwingen worden langs de invalswegen verbodsborden C6 met zonale geldigheid geplaatst. Vanavond keurt de gemeenteraad een aanvullend reglement goed dat het quad-verbod vastlegt. Enkel quads die ingeschreven staan als landbouwvoertuig zullen dan toegelaten worden. Dat zijn in feite dan ook geen quads maar bos- en landbouwtrekkers.

Lees alles over quads op www.lokalepolitie.be

Tekst Verschueren Eddy

0 Shares

2 comments

  1. opmerking omtrent borden: staan er nog niet genoeg verkeersborden? lees teveel! hier moeten geen speciale verkeersborden voor komen aub… use common sense! en las in het gemeente- of politiereglement wat geacht wordt door iedereen gekend te zijn! thx ;)

  2. verkeersbord dat ik zie is geen quad! is eerder een oldtimer … wie kan er nog aanuit, de borden ontsieren de straten, alleen nog maar 50,30 ,70 en dan nog diezelfde met strepen door …?! die ondernemer wordt serieus gesponsord denkt iedereen met beetje verstand toch? ons belastingsgeld kan wel beter gebruikt worden zeker?
    en over overlast gesproken in het algemeen: quid stationaire auto’s die motor laten draaien, zelfs met tijden van hoge ozongehaltes omdat ze vb hun kids komen afzetten bij onthaalmoeder … quid kids die vuil in rioolputjes duwen, en zomaar pmd en papier op ’t straat zwieren …. volwassenen die hun oud papier buitenzet zonder het vast te binden zodat ganse straat onderwaait … wanneer gebeurt er eens sensibilisering van de ouders ? wordt dit opgenomen in het programma van “inburgering” ? kunnen wijkagenten hier geen rol spelen? nog nooit zoveel vuil zien rondslingeren de laatste 5j dan nu …. ga naar ontwikkelingslanden buiten de toeristische sector en je ziet direct dat hier al het zelfde gebeurt! dringend hier iets aan doen ipv de zoveelste zak op de markt brengen die doorgaans niet correct wordt gebruikt en dan ergens aan de oevers verdwijnt :( … of denken jullie echt met zo’n rode hand te kleven dat ze die zak gaan herschikken? … oogkleppen af en meer gezond verstand, de straat op en vaststellen waar problemen liggen en daadwerkelijk er iets aan doen! ipv premies geven om eens de buurt op te ruimen:( dat zou meer resultaat boeken! communicatie van deur tot deur, scholen erbij betrekken, en wijkagenten … Nog iets anders: speelstraten … ik vind het onverantwoord dat kids spelen op een kruispunt! ik ken een plaats waar het zelfs een bijeenkomst is … en in schoolvakanties speelstraten afsluiten ??? vorige jaar heb ik geen enkele keer kinderen zien spelen in die speelstraten … en is dat echt nodig als ze al 2 voetbalvelden en graspleinen hebben, én een park én 2 verkeersvrije straten én een speelbos????? ook hier zou men eens dringend gezond verstand moeten laten spelen ipv met “subsidies” te strooien … allemaal goed bedoeld hoor, maar oh zo ver van de realiteit :(

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.