Nieuwe BMW motoren politiezone Mechelen Willebroek

Nieuwe motoren voor politiezone Mechelen-Willebroek

0 Shares

Politiezone Mechelen-Willebroek breidt motorenpark uit

De politiezone Mechelen-Willebroek heeft haar motorenpark vernieuwd en uitgebreid. De motards kregen er drie fonkelnieuwe BMW motoren bij. Volgens hoofdinspecteur Gino Verbruggen slibben door het toenemend verkeer de wegen steeds meer dicht, en zijn motoren de oplossing.

Vernieuwd motorenpark politiezone Mechelen-Willebroek
Het gaat om drie motoren van 1200 cc die in hun segment tot de meest veilige motoren behoren. In totaal hangt er een prijskaartje aan van 62.400 euro. Mechels Burgemeester Bart Somers en Eddy Bevers burgemeester van Willebroek kwamen de nieuwe aanwinsten testen.

Ze zijn geleverd met alle politie-toebehoren en dat is zeker een voordeel”, zegt Yves Bogaerts, korpschef van de zone Mechelen-Willebroek. “Deze voertuigen hebben onder meer een veiligheidssysteem dat kan ingesteld worden in functie van de weersomstandigheden, zoals bij regenweer minder trekkracht en bij droog wegdek een maximaal vermogen. Met deze drie nieuwe aanwinsten beschikken we vandaag nu over 17 motoren”, aldus de korpschef.

Motoren zijn efficiënt is het drukke verkeer

Voor de verkeersopdrachten blijven de motoren, in de volksmond motards of eertijds ‘zwaantjes’ genoemd, een zeer efficiënte tool.

Motoren wendbaarder in de binnenstad van Mechelen

De bereikbaarheid met de motor is heel gemakkelijk omdat je er overal mee door kan slingeren, vooral wanneer het verkeer gestremd verloopt. Het leent zich anderzijds ook makkelijk, wanneer en plots een tweede opdracht komt, om een motorteam te splitsen. Ander punt is ook dat wij in een aantal gevallen het voordeel van motoren al gezien hebben wanneer we bijstand moeten leveren bij hulpdiensten en ziekenwagens, die we door de files moeten loodsen. Dat gaat met de motoren veel makkelijker dan met de patrouille voertuigen”, merkt de korpschef op.

Nieuwe BMW motoren politiezone Mechelen Willebroek

Er is doelbewust gekozen omdat er zowel in Mechelen als in Willebroek dagelijks twee tot drie motorrijders op de baan zullen ingezet worden. We gaan dan ook meer en meer in Willebroek deze motoren in het straatbeeld zien verschijnen. Aan de toezichten die in Willebroek vandaag door de agenten gebeuren, gaat niets veranderen. “De motards gaan vooral veel toezicht houden rond vrachtwagens die alsmaar meer ongewenst in het centrum van Willebroek opduiken. Daar gaan we meer gerichte acties houden”, besluit de korpschef.

Motoren veel sneller door de binnenstad

Hoofdinspecteur Gino Verbruggen van de Verkeersdienst weet als geen ander dat de motoren zeer wendbaar zijn om ingezet te worden in de binnenstad. “We zijn in veel gevallen sneller door de files dan patrouillewagens. Ooit heb ik eens een interventie moeten doen op de binnenring met een zwangere vrouw die bijzonder snel van een gynaecoloog moest overgebracht naar de kraamafdeling op de Zwartzustersvest. Toen hebben we de ziekenwagen letterlijk meegesleurd door het verkeer. Op die manier waren we net op tijd om de vrouw haar kindje op de wereld te zetten. Het is maar één van de vele opdrachten die toch duidelijk maken dat we met onze motards soms vlugger dan de snelste patrouillewagens ter plaatse geraken”, lacht de hoofdinspecteur.

Meer info over politiezone Mechelen -Willebroek op de website

Tekst en foto’s Leo De Nijn voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.