Gemachtigde opzichters Mechelen in nieuw jasje

Mechelse opzichters beter zichtbaar aan scholen

20 Shares

Gemachtigde Opzichters ontvangen nieuwe fluo jasjes

We zien ze dagelijks op straat en dan vooral aan de Mechelse scholen de gemachtigde opzichters. Woensdag morgen bracht schepen Stefaan Deleus een woordje van dank uit aan de aanwezige opzichters, en overhandigde hen een gloednieuw fluo jasje.

Gemachtigde opzichters Mechelen in nieuw jasje

Als schepen van Preventie ben ik in ieder geval zeer verheugd dat we aan elke school een veilige situatie kunnen garanderen. Met de fluojas zetten we nog meer in op veiligheid. ook de zichtbaarheid verhoogt hiermee opmerkelijk. De veiligheid van onze schoolgaande kinderen is voor mij en de stad in elk geval prioriteit” zegt Stefaan Deleus (schepen van Preventie)

Vrijwilligers dagelijks paraat aan de schoolpoorten

Karin is nu drie jaar gemachtigd opzichter aan de Sint-Jan Berchmansschool. Het is een levenslustige vrouw die ooit als sportieveling Europese kampioenschappen bij de Belgische Bowling Federatie heeft gespeeld.

Gemachtigd opzichter Karin Haest te Mechelen

Ik zorg ervoor dat alles in goede banen loopt, en dat ouders, oudere mensen en vooral de kinderen veilig over geraken. Ik doe dit met plezier, ik ben ook een buitenmens. Ik straal ook graag positiviteit uit naar de mensen aan de school, en krijg dan ook veel respect terug. Om de machtiging te verkrijgen moeten wij een theoretisch en praktisch examen afleggen. De opleiding hiervoor wordt gegeven door de lokale politie. Als we geslaagd zijn dan ontvangen wij onze machtiging als opzichter van de burgemeester ” vertelt Karin Haest (51).

De taak van een gemachtigd opzichter is uiterst belangrijk, en valt zeker niet te onderschatten. Zowel s morgens,op de middag als s avonds staan deze vrijwilligers paraat aan de schoolpoorten. Ook de ‘gemeenschapswachten’ verlenen regelmatig hun steun aan de opzichters, waarvan sommigen een vaste standplaats hebben. Om dit alles in goed banen te leiden, is een goede coördinatie even noodzakelijk.

Roel Van Den Bril coordinator

Inderdaad, ik ben lid van de afdeling Preventie en Veiligheid, waarvan verkeersveiligheid een onderdeel is van onze kerntaken. Ik zorg voor de aanwerving en aansturing van de vrijwilligers die aan de kruispunten en scholen staan. Wij, de gemachtigd opzichters en de gemeenschapswachten werken goed samen als team” vertelt Roel Van Den Bril (coördinator gemachtigde opzichters en gemeenschapswachten stad Mechelen).

Gemachtigd opzichters wisselen oude en nieuw jasjes

In zijn totaliteit kunnen we toch spreken van een twintigtal opzichters en nog is twintig gemeenschapswachten. Om de groep te versterken dragen ook nog een tiental leerkrachten voor en na de schooluren hun steentje bij. Toch hoopt schepen Deleus dat alle scholen opzichters gaan plaatsen, iets wat vandaag nog niet het geval is.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

20 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.