Mevr Goedele Kreekels fietst 1 miljoenste Blue Bike-rit

Deelfietsen blijft toenemen bij Blue Bike

22 Shares

Blue Bike realiseert 1 miljoenste rit in Mechelen

Blue Bike, de blauwe deelfietsen, zette woensdagmorgen mevr Goedele Kreekels uit Antwerpen in de bloemetjes. Zij reed als fervent Blue Bike abonnee en gebruiker de 1 miljoenste rit. Andere gebruikers werden aan het Mechels station bedankt voor hun vertrouwen en ontvingen een smakelijke cupcake en goodiebag met fluohesje..

Blue Bike abonnees aan station Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Als het gaat over deelmobiliteit hebben wij de meest democratische prijzen in België. Mensen uit Mechelen met abonnement kunnen hier voor 1.50 €, 24 uur lang een fiets ontlenen. Andere deelsystemen werken met tarieven per minuut of per uur, maar positioneren ons op basis van het laag tarief en beschikbaarheid over de gehele dag” verduidelijkt Bram Dousselaere.

Het is voor ons vandaag een heel symbolisch moment” zegt Bram Dousselaere als Blue Bike directeur. “We zitten in de Week van de Mobiliteit’, en we hebben inderdaad onze 1 miljoenste rit gerealiseerd sinds de opstart in 2011

Blue Bike blijft groeien

Deelmobiliteit met zowel fiets als auto zit de laatste jaren enorm in de lift. Dit jaar mag Blue Bike een stijging van 25% aan ritten noteren. Stad Mechelen doet het met een stijging van 47% ten opzichte van 2018 zelfs nog beter. Het aantal fietsen in Mechelen is sinds de start al sterk uitgebreid, en dit zowel aan beide treinstations als aan de Veemarkt.

Mevr Goedele Kreekels fietst 1 miljoenste Blue Bike-rit
Bluek Bike plaatst abonnees in de kijker voor 1 miljoenste rit
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Toch vertelt Bram dat het niet zozeer de Mechelaars zijn die gebruik maken van Blue Bikes, maar vooral mensen van buiten de stad, die van aan het station en terug, op een vlotte manier op hun bestemming willen geraken.

100 jarige Ethias verleend fietsbijstand

U en ik weten dat wie fietst, onderweg met pech kan af te rekenen krijgen. Blue Bike abonnees hoeven zich hier weinig zorgen om te maken zegt Bram “Via onze sponsor Ethias bieden wij fietsbijstand aan. Zoals de meeste mensen het kennen van de auto, kunnen fietsers met bijvoorbeeld een lekke band, contact opnemen met partner Ethias. Zij komen dan ter plaatse en doen al het mogelijke zodat u op uw bestemming geraakt”. 

We vieren dit jaar onze honderdste verjaardag als Ethias verzekeraar. Vijf jaar geleden hebben wij ervoor gekozen om iets te ondernemen rond mobiliteit, en hebben ons dan aangesloten bij Blue Bike. We zijn dan ook zeer tevreden met het partnership, en zien dat deze evolutie niet meer te stoppen is. We zien ook dat de sterren goed staan om dit partnership verder te zetten.”

Minder auto’s, meer fietsen

Binnen afzienbare tijd zal Blue Bike samen met de schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen samen zitten om te bekijken of er nog bijkomende locaties in Mechelen kunnen voorzien worden. Niet alleen in Mechelen maar ook andere steden en bewoners vragen om bijkomende plaatsen.

Wij zijn als stad enorm tevreden dat we de voorbije jaren een enorme groei van Blue Bike hebben gekend” zegt Alexander Vandersmissen als schepen van Mobiliteit en gaat verder “Wij beschikken momenteel in de stad over 124 Blue Bikes, waarvan het grootste deel aan het station, en we zien dat jaar na jaar stijgen. Voor ons maakt het een enorm verschil. Dat zijn mensen die minder met de auto komen, en dat past perfect in onze doelstelling ‘The Last Mile’. De volgende maanden volgen er nog andere initiatieven die volop in voorbereiding zijn rond deelmobiliteit.

Blauwe E-Bikes ?

Naar de toekomst toe denkt men bij Blue Bike eraan om de vloot verder uit te breiden met elektrische fietsen. De klassieke stadsfiets wordt gebruikt voor korte afstanden van om en bij 7 kilometer. Dit wil men verder uitbreiden in Vlaanderen naar landelijke gebieden met o.a e-bikes.

Blue Bike bedankt gebruikers

Om de 1 miljoenste Blue Bike-rit te vieren werd mevr Goedele Kreekels bedankt met een bloemetje en pralines geschonken door Ethias, en zal ze nog tot het einde van dit jaar gratis mogen fietsen. Thuis heeft ze uiteraard een eigen fiets waarmee ze in haar vrije tijd heel wat kilometers aflegt. “Ik heb zelf geen auto, en maak enkel gebruik van het openbaar vervoer voor mijn verplaatsingen. Ik werk voor CVO TSM waar ik nederlands onderricht aan anderstalige volwassenen, en kom voor mijn werk van Antwerpen met de trein naar Mechelen. Aangezien ik ook geen vouwfiets heb gebruik ik de Blue Bike voor mijn werk maar ook voor andere verplaatsingen”.

Mevr Goedele Kreekels fietst 1 miljoenste Blue Bike-rit te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Andere trouwe gebruikers worden bedankt voor het kiezen van duurzame mobiliteit, en ontvangen een mindering op hun volgende factuur voor de gereden ritten van woensdag. het komt er dus op neer dat alle abonnees vandaag gratis mochten fietsen.

Deelmobiliteit aan democratische prijzen

Een lidmaatschap bij Blue Bike kost 12 euro per jaar. In Mechelen betaal je per rit 1.15 euro. Dit bedrag is erg laag mede door de tussenkomst van de stad Mechelen en andere partners. De fietsen zijn 24/24 uur beschikbaar en dat op 60 locaties. Blue Bike valt onder de vleugels van o.a aandeelhouder De Lijn.

Als het gaat over deelmobiliteit hebben wij de meest democratische prijzen in België. Mensen uit Mechelen met abonnement kunnen hier voor 1.50 €, 24 uur lang een fiets ontlenen. Andere deelsystemen werken met tarieven per minuut of per uur, maar positioneren ons op basis van het laag tarief en beschikbaarheid over de gehele dag” besluit Bram Dousselaere.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

22 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.