Audi A4 snelle interventie wagens politie Mechelen Willebroek

Snelle interventievoertuigen voor lokale politie

29 Shares

Nieuwe Audi A4 Patrouillevoertuigen politie Mechelen-Willebroek

Twee nieuwe patrouillevoertuigen voor de lokale politie Mechelen-Willebroek zijn donderdag in gebruik genomen. Deze voertuigen vervangen de afgeschreven Audi’s. 

Nieuwe Audi A4 snelle patrouillewagens politie Mechelen-Willebroek
Foto Politie Mechelen-Willebroek

De voertuigen werden aangekocht in het kader van het raamcontract van de federale politie. (bestelling najaar 2018) Dit betekent dat wij als politiezone,omwille van het totaal volume aan voertuigen via dit raamcontract, een betere prijs krijgen (+/- 20%) dan wanneer we deze aankoop autonoom als zone uitvoeren” verduidelijkt burgemeester Eddy Bevers, voorzitter van het politiecollege politiezone Mechelen-Willebroek. 

De voertuigen zullen ingezet worden bij de verkeersdienst en fungeren als snel interventievoertuig.

Met de aankoop van deze voertuigen zetten we niet alleen in op kwaliteitszorg, maar eveneens op de veiligheid van onze medewerkers. Evident dat de nieuwe voertuigen voorzien zijn met de meest recente veiligheidsuitrusting” vult burgemeester Bart Somers aan die ook ondervoorzitter is van het politiecollege. 

Veiligheid primeert in nieuwe voertuigen

De nieuwe Audi A4 Berline met automatische transmissie, is uitgerust met tal van technologische snufjes. Een beveiligde kluis (wapenkoffer) voor collectief wapen MP5, een supplementaire batterij voor een elektrisch circuit van alle toebehoren, maar ook een lichtbalk die extra laag is geïnstalleerd voor minder luchtweerstand.

Verder beschikken de auto’s over een beveiligde bepantsering aan de voordeuren. In verband met de wapengordel die de agenten dragen is er gekozen voor lederen zetels die duurzamer zijn. Een uitklapbaar tekstbord op de hoedenplank en stoplicht signalisatie op de zonneklep moet duidelijk zichtbare informatie geven aan bestuurders. Voor alle voertuigen zijn er ook winterbanden voorzien.

Blijven investeren in materiële middelen

Ook in de toekomst zullen we blijvend investeren in de materiële middelen van lokale politie Mechelen-Willebroek. Een moderne en veilige uitrusting zijn de succesfactoren van een hoogstaande dienstverlening” besluiten beide burgemeesters Bart Somers en Eddy Bevers. 

Audi A4 snelle interventie wagens politie Mechelen Willebroek
Nieuwe Audi A4 snelle patrouillewagens politie Mechelen-Willebroek
Foto Politie Mechelen-Willebroek

Het kostenplaatje voor deze Audi A4 benzineversie met 185 kw, 249 Pk en een cilinderinhoud van 1984 cc bedraagt 147.554 € inclusief btw.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s lokale politie Mechelen-Willebroek

29 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.