Sint-Romboutstoren Skywalk met zicht Mechelen-Noord

Verlaagde prijs voor beklimming Sint-Romboutstoren

0 Shares

Mechelaars kunnen aan de helft van de prijs op den toren

Wat hebben wij geluk ! Voortaan kunnen we de Sint-Romboutstoren beklimmen aan de helft van de prijs. Het stadsbestuur heeft deze top toeristische attractie permanent verlaagd in prijs voor de Mechelaars. Voor een (toren) ticket betaal je als inwoner voortaan nog slechts 4 euro (volwassenen) of 1,5 euro (kinderen 4 tot 27 jaar). Mechelse houders van een UiTpas met kansentarief betalen voortaan slechts € 1 in plaats van €2. Met deze korting wil Visit Mechelen alle Mechelaars de kans geven om ‘hun toren’ meermaals per jaar te bezoeken.

Sint-Romboutstoren vanaf de Grote Markt van Mechelen

Uit de bezoekerscijfers blijkt dat de toren ook bij de Mechelaar een populaire attractie is. Van alle Belgen die de afgelopen jaren de toren beklommen, was er één op vijf Mechelaar.
Het bezoek van de toren en de verschillende torenkamers staat garant voor een unieke ervaring; zowel de skywalk óp de 97m hoge toren, als de beklimming ernaartoe maken van de uitstap een totaalbeleving.

Ook voor Mechelaars is er altijd wel een goede reden om de toren te bestijgen: als uitje op woensdagnamiddag met de (klein-)kinderen of als uitstap met vrienden of familie die op bezoek komen in onze stad. Vanaf nu doen Mechelaars dat dus aan halve prijs”, aldus schepen van Toerisme Bjorn Siffer. “De Sint-Romboutstoren is de trots van alle Mechelaars en met deze maatregel kunnen zij de fierheid op onze stad nog meer uitdragen. Op die manier betrekken we de Mechelaar nog meer bij Toerisme.

Nog meer ambassadeur in eigen stad

De toren is makkelijk te bezoeken. “Bij de aanvang van de beklimming krijg je een bezoekersgids mee met leuke weetjes over de rijke geschiedenis, de wereldbefaamde beiaardcultuur en het verhaal van de Maneblussers”, zegt Björn Siffer.  Ook voor de jongsten zijn er leuke opdrachtjes opgenomen in de gids en vertelt de ‘Torenwachter’ de verhalen op maat van de kinderen.

Tickets kan je kopen aan de balie van de Sint-Romboutstoren of bij UiT in Mechelen. Openingsuren Sint-Romboutstoren: Van zondag tot en met vrijdag is de toren geopend van 13 tot 18 uur. Op zaterdag van 10 tot 18 uur. de laatste bestijging is om 17 uur. Om iedereen de kans te geven op een ontspannen manier de beklimming aan te vatten, worden er maximum 25 personen  per 20 minuten toegelaten.

Skywalk op 97 meter hoogte op Sint-Romboutstoren te Mechelen

Bij de start van het torenbezoek wordt op basis van je identiteitskaart gecontroleerd of je in Mechelen woont. Deze permanente korting van 50% betekent in eerste instantie minder inkomsten voor de toren, maar Visit Mechelen hoopt met deze maatregel net het omgekeerde te realiseren, namelijk met veel herhaalbezoeken. “Toerist in eigen stad zijn, dat is genieten. Hoe meer bezoekers, hoe meer fijne ambassadeurs voor Mechelen’.  besluit schepen Björn Siffer.

Meer info op www.visitmechelen.be

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.