Toeristen met gids op stedentrip te Mechelen

Groepen in de lift in Toerisme Mechelen

0 Shares

Groepen ontdekken Mechelen met een stadswandeling

Het aantal groepen dat boekt voor stadswandelingen doet het Toerisme in Mechelen de hoogte ingaan. Het aantal groepsboekingen kende hierbij een stijging van liefst 32 procent. Het Toerisme in de Dijlestad doet het ieder jaar beter. Het aantal deelnemers van deze reserveringen ging van 27.839 in 2015 naar 34.073 of een stijging van 22 procent.

Groepen maken gebruik van stadswandelingen in Mechelen

Ook het aantal aanvragen van groepen voor meetings en teambuildings gaat 50 procent omhoog. Ook het Congrescentrum Lamot beleefde vorig jaar een topjaar. Er kwamen méér dan 450 bedrijven congresseren wat 11% méér is dan tijdens het topjaar 2015. Meer dan 700 bedrijven  zetten Lamot op plaats vier in de lijst van beste Belgische congrescentra van het vaktijdschrift Experience Magazine. Ongeziene cijfers voor Mechelen ” zegt Cultuurschepen Bjorn Siffer.

Congescentrum Lamot als MICE-bestemming

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot zet Mechelen stevig op de kaart als MICE-bestemming (Meetings-Incentives-Conferences-Events). Dat heeft niet alleen te maken met de sterke vooruitgang van de secundaire steden. In de eerste plaats hebben we dit ook te danken door de inspanningen van een sterk team. Daarbij moet je ook de uitstekende toegankelijkheid, prima infrastructuren en de professionele inspanningen van het team Meet in Mechelen rekenen

2015 was ons beste jaar ooit. We hadden in stilte gehoopt om 2015 te kunnen evenaren, en dat is onverwacht gebeurd. We hebben in 2016 onze productie kunnen verhogen met maar liefst 11%, wat zeer leuk is” vertelt Jan Simons (manager Congrescentrum Lamot)

Jan Simons manager Congrescentrum Mechelen

Het Congrescentrum staat binnen een enquete van bedrijven en evenementen bureaus gerangschikt op de vierde plaats. Dat is zeker niet slecht als je ziet dat we als kleine Mechelaar tussen Antwerpen, Gent en Brussel staan” zegt een fiere Jan Simons in naam van het ganse team.

Internationale pers looft Mechelen voor zijn toerisme

Opvallend is ook dat steeds meer internationale pers Mechelen ontdekt heeft als ‘verborgen parel’ in Vlaanderen. Naast de lovende woorden in de Financial Times, is er de erkenning van Bart Somers als beste burgemeester van de wereld. Bovendien is de erkenning van Groep Mechelen als beste lokale overheidsorganisatie zeker een opsteker. Mechelen heeft hiermee op toeristisch vlak zeker meer aandacht verdiend en verkregen.

In 2016 kreeg de werking 87 persaanvragen van journalisten, waarvan 75 internationale journalisten Mechelen effectief hebben bezocht. In totaal verschenen er over Toerisme in Mechelen 443 artikels, in vergelijking met 2015 is dat een verdubbeling. Er wordt in het algemeen heel positief geschreven over Mechelen” zegt schepen Siffer.

De onthaalbalie van UiT in Mechelen kende eveneens een druk 2016. Er was een opmerkelijke stijging in de verkoop aan het UIT-loket. Daar gingen vorig jaar 86.146 tickets de deur uit, wat een stijging van 17 procent is tegenover 2015.

Maanrock in Hof van Busleyden te Mechelen

Met de komst van ons Bourgondisch Stadspaleis in het Hof van Busleyden vanaf maart 2018 zullen nog meer activiteiten worden aangeboden”, besluit een zeer tevreden schepen Bjorn Siffer.

Tekst en foto Leo De Nijn – Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.