Uit zonder Uitlaat op Autoloze zondag in de stad Mechelen

Hoe gaan we op citytrip in 2050 ?

258 Shares

Hoe kijkt u op toerisme in Mechelen in 2050 ?

Misschien moeten we ons wel de vraag stellen hoe wij met zijn allen toerisme, en dus ook Mechelen, zullen beleven in 2050. Om daarachter te komen zoekt Traveljam creatieve toekomstdenkers.

Toeristen in de Gidsfiets van Buitengewoon Mechelen
Mechelen trekpleister bij toeristen als citytrip
Op de foto Buitengewoonmechelen.be
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

vzw Kunststeden organiseert op 26 april 2019 een creatieve brainstorm met als insteek: toerisme in 2050. Toerisme Mechelen zet haar schouders mee onder dit initiatief en is daarom nog op zoek naar mensen die mee willen nadenken over de citytrip van de toekomst.

De wereld zal er in 2050 helemaal anders uitzien, niet in het minst op het vlak van het verzamelen van informatie. Wat als er tegen dan geen papier meer bestaat? En zullen er nog toeristische infokantoren zijn? Zullen we nog zo gemakkelijk het vliegtuig nemen? Of reizen we tegen dan enkel nog virtueel, vanuit onze zetel?. Genoeg dingen waar we misschien niet bij stilstaan, maar die toch onze levensstijl zullen beïnvloeden.

Mechelen als citytrip in 2050

Tijdens de eerste editie van Traveljam in The Beacon in Antwerpen, gaan 60 reizigers en ontwerpers uitzoeken hoe mensen hun citytrip zullen organiseren in de toekomst, meer bepaald in het jaar 2050.

Sint-Pieter-en-Paulkerk te Mechelen
Hoe gaan we in 2050 op citytrip naar Mechelen ?
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Tijdens een zogenaamde hackathon, een grote brainstormsessie, hopen de deelnemers op één dag tijd tot een aantal innovatieve ideeën te komen. Ze krijgen de hulp van een coach én van een aantal creatieve ‘nerds’ die hen stimuleren om ideeën te laten ontstaan en concreet vorm te geven.

Mechelen volgt Traveljam

Toerisme Mechelen werkt hiervoor nauw samen met de grote steden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Brussel. “Als stad van innovatie denkt Mechelen voortdurend na over hoe vernieuwende oplossingen hand in hand kunnen gaan met een sterke persoonlijke aanpak”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer. “Deze Traveljam gaat over meer dan innovaties alleen, het gaat ook over de stad die wij in 2050 willen zijn.”  

Het team achter de Dienst Toerisme heeft de voorbije jaren al mooie dingen bereikt door Mechelen wereldwijd te promoten. Steeds meer bezoekers leren onze stad ontdekken in een citytrip, hetzij toeristisch of professioneel? Hotels doen het goed, en ook Congrescentrum Lamot voelen de stijging van het aantal bezoekers. De vraag is, gaat de toerist van de toekomst steden virtueel bezoeken, of ….?

Doe jij mee aan deze denkdag ?

Mensen die weleens op stedentrip gaan en graag een dagje uit nemen om samen te komen meedenken zijn van harte welkom. Veel ervaring is niet vereist, een open geest en veel goesting wel. Het evenement en de communicatie verlopen in het Engels.

Grote Markt van Mechelen
Op citytrip in Vlaamse stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Meer informatie en het inschrijvingsformulier is terug te vinden op de website van Traveljam. Deelname is gratis, een hele hoop unieke en lokale ervaringen krijg je er zomaar bij.  

Toerisme Mechelen zet samen met de andere kunststeden haar schouders onder dit evenement. “De ideeën vanuit deze denkdag zullen zeker meegenomen worden naar Mechelen”, besluit schepen Björn Siffer.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

258 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.