Toeristische boot op zonne-energie op Leuvensevaart te Mechelen

Bootje varen op Leuvensevaart op zonne-energie

0 Shares

Solar Boat Trips op Mechelse Leuvensevaart

Sinds dinsdag 31 juli kan je met Solar Boat Trips meevaren op de Leuvensevaart te Mechelen. Met dit initiatief heeft onze stad er alweer een sterke toeristische troef bij. Peter Van Elslander ontwikkelde de elektrisch aangedreven boot/vaartuig die hij LISA doopte. Een toertje met de LISA op zonne-energie kan je dagelijks maken in de namiddag.

Voorstelling Solar Boat Trips aan de Leuvensevaart te Mechelen

Ik hou van water en reizen, en doe dat graag op een duurzame manier. Toch wou ik niet inboeten aan comfort, en met alles samen ben ik deze duurzame boot beginnen ontwerpen en maken” zegt Peter Van Elslander,

De boot aangemeerd op het Kanaal Mechelen-Leuven, haalt zijn energie uit zonnepanelen. Het is een fantastisch milieuvriendelijk project dat onder andere de steun krijgt van buurtbewoners maar ook van hoofdsponsor Brasserie Plaisances. Hiermee is een mooie samenwerking gecreëerd, want de horecazaak steunt niet enkel financieel het project, maar biedt deelnemers ook na de terugtocht een gratis drankje aan. Mee geruisloos over het water dobberen kost je slecht 5 € p/p inclusief drankje.

Brasserie Plaisances hoofdsponsor van Solar Boat Trips te Mechelen

Ik ben altijd te vinden wat de toekomst betreft op ecologisch gebied. Aanvankelijk geloofde ik in het begin er niet honderd procent in. Maar nu zie ik dat het ondanks weinig propaganda het toch een succes kan worden. Ik dank Peter om de samenwerking wat ik met zeer veel plezier doe;” zegt Herman Van Ertvelde als uitbater van Brasserie Plaisances.

Varen op zonne-energie is work in progress
De ecologische zonne-energie boot, al noemt Peter het liever zelf een ‘vaartuig’, meet  van 12 op 4 meter, en is voor kapitein en ontwikkelaar Peter Van Elslander een ‘work in progress’.

Een drietal jaar geleden startte ik dit project, ondernam een twee jaar durende reis door Frankrijk en nu heb ik besloten om met het project Solar Boat Trips Mechelen ook anderen te laten meegenieten van deze unieke ervaring.”  

Stille water tripjes met unieke vergezichten

Schepen van Toerisme Björn Siffer is enthousiast over dit project: “Dit initiatief van Peter Van Elslander situeert zich op het kruispunt tussen toerisme en ecologie en daarom vind ik het zo fantastisch. Mechelaars en bezoekers van onze stad kunnen met hem een stukje van onze mooie, rustgevende groen-blauwe rand ontdekken! Deze onthaastende ervaring geeft een uniek perspectief op onze stad.”

Aanlegkade van de Solar Boat Trips voor toeristen te Mechelen

Zij die graag een langere uitstap maken, kunnen de boot ook afhuren. Zo kan je bijvoorbeeld een tocht ondernemen naar het natuurgebied aan het Zennegat of een cruise op de vaart richting Leuven, waarbij naar keuze kan gestopt worden langs eetgelegenheden of bezienswaardigheden. “We doen zelfs tochten waarin er live wordt gezongen en meegezongen. Altijd een unieke sfeer aan boord”, zegt Peter van Elslander van Solar Boat Trips

Toeristische boot op zonne-energie op Leuvensevaart te Mechelen

Het is genieten op het water. De LISA beschikt over makkelijke zitbanken, een hangmat, … en een uniek uitzicht. Instappen kan iedere dag vanaf 12.00 uur. De laatste afvaart is om 17.30 uur. De LISA is aangepast voor rolstoelgebruikers. Afspraak aan de Plaisancebrug. Meer info op de website van Solar Boat Trips en via +32 476 375751

Tekst en foto’s (Flickr) Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

Gezocht sponsor voor video en fotografie materiaal. Voor meer info klik hier

0 Shares

One comment

  1. “…milieuvriendelijk project dat onder andere de steun krijgt van buurtbewoners”…. ?
    Onze steun heeft het niet, gezien het gebrek aan respect van de eigenaar voor ons, door zijn hond de hele dag te laten blaffen (elke keer als er een andere hond of iemand of een fietser die hij niet mag langskomt!)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.