250 landen op reisbeurs Landencocktail in Mechelen

0 Shares

33ste Landencocktail reisbeurs in Congrescentrum Lamot

In Congrescentrum Lamot organiseerde Joker, Anders Reizen en vzw Karavaan, voorbije zondag zijn jaarlijkse Landencocktail. Deze reisbeurs lokte meer dan 3000 bezoekers op zoek naar reisinformatie, en dan voornamelijk avontuurlijke reizen in kleine groepen.

Reisorganisatie Joker op 33ste Landencocktail te Mechelen

We vinden het nodig dat mensen zich goed informeren. Het gaat uiteindelijk over verre groepsreizen. Mensen moet dan ook goed weten waar ze aan beginnen als ze met ons op reis vertrekken.” vertelt Jeroen Vincken (reisorganisatie Joker). “Sommige reizen zijn fysiek zwaar, anderen zijn zeer toegankelijk, een juiste keuze maken is dan ook belangrijk

Joker groepsreizen worden steeds populairder

250 reisbegeleiders hadden zich verspreid opgesteld in het Lamot-gebouw. Dat groepsreizen populair zijn mocht ik met eigen ogen vaststellen. En wat meer is, het verre groepsreizen of het nu avontuurlijk, cultureel of een ander thema heeft, het is niet leeftijdsgebonden. Zowel jonge mensen als ouderen, toonden volop interesse voor het ruime aanbod aan verre landen.
Bij reisorganisatie Joker uit Mechelen zien ze de voorbije 5 jaar, een stijging van maar liefst 41% aan groepsreizen. Waarom reizigers nu meer bewust de keuze maken voor een groepsreis, is onderzocht, en daaruit blijkt het volgende.

Wanneer je wenst deel te nemen aan een georganiseerde groepsreis hoef je niet alles zelf voor te bereiden, en dat spaart tijd, waardoor je andere dingen kan doen. De tweede reden is dat het geen reguliere vakantie is, maar dat de kans groot is dat je uit je comfortzone moet stappen en grenzen verleggen.

Reisbeurs Landencocktail Congrescentrum Lamot Mechelen

Een groepsreis is dan ook geen reguliere strand-hotel vakantie, maar je vertrekt echt op avontuur. De derde reden is dat je de wijde wereld intrekt, en heel wat andere dingen ontdekt die je anders nooit zou te zien krijgen. Dit brengt met zich mee, en dat is dan de vierde reden, dat u dicht bij de lokale bevolking komt, en hun cultuur leert kennen.

Reizen naar verre landen met ervaren begeleiders

De Landencocktail reisbeurs is dan ook de uitgelezen plek om het zicht op de wereld te verruimen. Azië, Afrika, Zuid-Amerika, Canada, …maar ook Europese landen waren ruimschoots vertegenwoordigd door ervaren reisbegeleiders.

reisinformatie over verre reizen op Landencocktail te Mechelen

Met zijn 33ste editie is Landencocktail een begrip in de reiswereld geworden. Bezoekers uit geheel België, maar ook andere landen, reizen dan ook graag naar Mechelen af, al is het maar voor een dagje uit. Het is dan ook niet enkel informatie vergaren, maar ook andere reisliefhebbers leren kennen, ervaringen uitwisselen, videoreportages bekijken, een hapje en een drankje.

Ik reis heel veel, en ben tevreden van de Joker reizen. Je komt altijd op plaatsen waar geen of weinig toeristen komen. Ik vind het hier altijd wel fijn om extra inhoud te krijgen van de reizen. Dit jaar ben ik nog naar New-York geweest met hen, en in het najaar naar Zuid-Afrika, en telkens was het goed georganiseerd” zegt Aurélie, een tevreden beursbezoeker.

Reisbeurs Landencocktail Congrescentrum Lamot te Mechelen

Om helemaal in de juiste sfeer te komen had de organisatie artiesten uit Cuba en Colombia op de affiche geplaatst, die onder de naam Rey Cabrera y sus Amigos, Latijns-Amerika naar Mechelen brachten.

Rey Cabrera y sus Amigos op Landencocktail reisbeurs Mechelen

Bent u er geweest ? Dan is uw reactie van harte welkom

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.