T’ile Malines

0 Shares

T’ile Malines tussen Mechelse dijken

T’le Malines is een pop-upcafé, danschuur en creatieve stadsoase. Verborgen achter de betoncentrale in Mechelen-Noord, bevindt zich een karakteristieke stadsoase tussen Mechelse dijken en waterwegen. De tijd lijkt stil gestaan te hebben op terrein van de oude sluiswachterswoning en atelier. Sinds 2015 brengt T’ile Malines leven in op dit unieke stukje Mechelen aan de splitsing van de Dijle. Het is een plek in volle ontwikkeling waar verrassende initiatieven en spannende concepten in een gemoedelijke sfeer tot leven komen.

Een plek in volle ontwikkeling

In de zomer van 2015 ontdekte vooral de Mechelse jeugd het terrein omdat het zich openstelde voor het MEC. Na de ongelofelijk positieve reacties van het publiek op het unieke terrein beslisten de eigenaars deze plek open te stellen en ontstond T’ile Malines.T'ile Malines

T’ile Malines biedt behalve een zomerbar, ook doorheen het jaar een divers programma voor jong en oud aan. Alles is mogelijk, als het maar echt, vernieuwend en inspirerend is: film, festivals, muzikale optredens, dj’s, foodtruckfestivals, rommelmarkten… Als het mensen doet vermaken, doet ervaren, doet verwonderen.

Lopende concepten:

Foodtruckweekends: Tijdens de foodtrucksweekends brengt T’ile Malines steeds 10 funky foodtrucks en stomende retrocaravannetjes met een divers aanbod aan culinaire verwennerijen vanuit het hele land bij elkaar. Ondertussen kan je je laten verrassen door jong Mechels talent, actief deelnemen aan een dansworkshop of je volledig laten gaan op de dansvloer in de schuur. Ook de kleinsten worden niet vergeten. Bekijk hier de fotoreportage van het Foodtruckweekend van april 2016

Bootleggersbar: Laat je onderdompelen in de underground bootleggerssfeer van de jaren 20 t/m 60. Uptempo blues en grasshop optredens, de swingende tunes van een geweldige dj’s in de schuur, Steak-bbq in de tuin, lindy-hop workshop, een authentieke barbier… De Bootleggersbar is een niet te missen 4-daagse.

Foodtruckweekend T'ile Malines MechelenZomerbar: Kom gezellig luieren in de tuin of op Sint Tilleke Plage met een hapje en een drankje. Alvast op het programma: elke vrijdagavond een gevarieerd aanbod aan optredens, elke zaterdag workshops en later op de avond een dj in de schuur en elke zondagvoormiddag yoga.

Rommelmarkten: doorheen het jaar kan je komen snuisteren of deelnemen aan verschillende gezellige rommelmarkten. Opruimen die kasten!

Ignite, Flow Arts Gathering: Ignite, European Flow Arts Community strijkt neer onder de vleugels van T’ile Malines en biedt verschillende workshops voor beginnende en gevorderde flow art artiesten en flow art passionata.  Laat je inspireren door de vuurshows en optredens die deze geweldige community biedt en laat de passie voor de flow arts in je ontsteken. Meer informatie op: Ignate European Flow Arts Community

Daarnaast kan je met al je creatieve voorstellen terecht bij T’ile Malines. Misschien ontstaat er door jouw vonk wel een nieuw concept, of pas je wel met je idee in een bestaand concept. T’ile Malines is een open platvorm, dat steeds openstaat voor initiatieven van de Mechelaar.

Meer informatie over alle concepten vind je op de Facebook van T’ile Malines en de evenementen agenda op deze website

Nuttige informatie

Adres: Rode Kruisplein 12 (achter de betoncentrale), 2800 Mechelen
Website: In opbouw. Voorlopig kan je terecht op de facebookpagina.
Telefoon: (+32)(0)486 57 63 80
Openingsuren zomer (juni, juli, augustus): vrijdag vanaf 17u, zaterdag en zondag vanaf 12u.
Buiten deze openingsuren kunnen de uren van de verschillende concepten verschillen. U kan hiervoor best de evenementen op de Facebookpagina raadplegen.

Bereikbaarheid

Met de auto: parking Rode Kruisplein (0,30 euro/uur tot 18u, gratis op weekend- en feestdagen)
Met de fiets: fietsen stallen op het Rode Kruisplein
Te voet: op wandelafstand van het centrum van de stad. Vanaf de poort van de betoncentrale kan je T’ile Malines enkel te voet bereiken.

Bron : T’ile Malines
Afbeeldingen : Verschueren Eddy

Deel aub deze pagina via Facebook met iedereen die je kent

0 Shares