Move it XL Parantee-Psylos op sportpark De Nekker

Sportdag Move it! XL opnieuw groot succes

44 Shares

Recreatieve sportdag voor personen met beperking

De 7de Move it! XL G-sportdag georganiseerd door Parantee-Psylos aan sport- en recreatiedomein De Nekker blijft succesvol groeien. Dit initiatief voor personen met een psychische kwetsbaarheid biedt deze mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan een gevarieerd sportaanbod.

Abdrahman Labsir (Schepen van Sport) en Alexander Vandersmissen (Schepen van mensen met beperking)
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Move it! XL is de grootste Vlaamse recreatieve sportdag voor personen met een beperking. “Het is geweldig dat we dit opnieuw in Mechelen kunnen organiseren. De sporters worden dan ook als volwaardige atleten benaderd en kunnen genieten van de uitgebreide indoor- en outdoor accommodatie die in de Nekker voorhanden is” vertelt een enthousiaste schepen van Sport, Abdrahman Labsir.

500 deelnemers, 27 sportdisciplines

Op de sportdag namen zowel leden als niet-leden deel aan tal van sportactiviteiten, weliswaar volgens een intentie graad, onder begeleiding van ervaren lesgevers. Jaarlijks bereikt de organisatie tussen de 200 à 300 leden. Dit jaar gaat men nog verder met een deelname van 500 deelnemers verdeeld over 65 groepen. In groepen van maximaal 10 deelnemers namen ze het tegen elkaar op in o.a bubblevoetbal, mountainbiken, Olympisch boogschieten, … in totaal 27 disciplines. De ene al wat moeilijker dan de andere. Ook beide schepenen namen het tegen elkaar op in het boogschieten, al moet ik bekennen dat een gouden medaille voor hen niet voor morgen zal zijn.

Mechelse schepenen aan het boogschieten op Move it! XL in De Nekker
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ook schepen Alexander Vandersmissen, bevoegd voor personen met een beperking vindt het belangrijk om Move it! XL in Mechelen te organiseren: “We verwelkomen vandaag in de Nekker sportievelingen uit heel Vlaanderen. Samen met hun begeleiders en lesgevers als Filip Meirhaeghe en Florian Van Acker maken ze er een onvergetelijke dag van. Ze leren tal van sporttakken kennen en dat is een enorme meerwaarde. Ook voor personen met een beperking is een actieve levensstijl en veel beweging immers cruciaal.. Als je dan ook nog eens de voldoening bij de atleten ziet, dan besef je hoe belangrijk sportevenementen als Move it! XL zijn.

Beleef plezier aan sport

Net als voorgaande jaren was voormalig Wereldkampioen mountainbiken Filip Meirhaege als ‘peter’ van Parantee-Psylos terug op post. Hij is sinds tien jaar bondscoach, en heeft nog steeds de passie van het mountainbiken in het bloed. “Het gaat niet alleen om G-sport maar ook om mensen uit de geestelijke gezondheidszorg. Voor mij is het belangrijk dat sport openstaat voor iedereen, en dat iedereen zich kan amuseren. De dagen die hier georganiseerd worden zijn fantastisch”.

Filip Meirhaege op mountainbiketour op Move it! XL sportdag voor mensen met een beperking
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Vier verschillende groepen namen deel aan een mountainbiketocht van een klein uurtje. “Sommigen worden moe na een aantal kilometer, maar daarom komen ze ook sporten, en we passen ons aan aan het tempo dat die mensen aankunnen. Maar er zijn er veel die er ieder jaar naar uitkijken om te komen mountainbiken” besluit Filip.

Stad Mechelen zet sterk in op G-sport

Schepen Abdrahman Labsir en Alexander Vandersmissen zetten strek in op G-sport
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Move it! XL is dankzij ParanteePsylos en de ondersteuning van de Stad Mechelen zeker een meerwaarde voor onze stad die sterk inzet op sport en in het bijzonder G-sport. Beide schepenen hopen dat steeds meer mensen de smaak te pakken krijgen om actief te sporten.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

44 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.