Piet Den Boer voor drie jaar G-sport ambassadeur

97 Shares

Stad Mechelen vergroot sportaanbod voor G-sporters

Piet Den Boer voor drie jaar G-sport ambassadeur Stad Mechelen
Foto Stad Mechelen

KV Mechelen icoon en voorzitter van Foundation Mechelen vzw Pieter Den Boer is nieuwe G-Sport ambassadeur. De Stad Mechelen heeft dit woensdag bekend gemaakt dat Piet Den Boer voor de komende drie jaar deze taak op zich zal nemen. Zo wil het stadsbestuur het sportaanbod een boost geven en vanuit de G-sport werk maken van een inclusief beleid dat open staat voor alle sporters.

Met het promoten van G-sport willen we in de eerste plaats het aanbod voor personen met een beperking verruimen. Hierbij hebben we zowel aandacht voor ‘inclusief sporten’ (sporten voor mensen met en zonder beperking) als ‘exclusief sporten’ waarbij mensen met een beperking apart kunnen sporten binnen de club. Vandaag is G-sport helaas ook nog al te vaak niet bekend bij het brede publiek. Daarom willen we de Mechelaars informeren en sensibiliseren rond dit thema”, zegt Abdrahman Labsir als schepen van Sport.

Piet den Boer als G-sport ambassadeur

Piet Den Boer (archieffoto 2012)
Foto Jan Smets

Piet den Boer is iemand met een warm hart, en zet zich al enkele jaren steevast in om de G-Sport te promoten. Zo heb ik Piet al ontmoet bij de G-Sporters van Kangoeroes Basket Mechelen en bij de derby tussen G-Sporters van KV-Mechelen en Racing Mechelen tijdens het OscarPelouza Festival. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar er zijn er echt veel meer goede doel waarvoor hij zich dag in dag uit met veel passie inzet.

Met het aanstellen van Piet den Boer als G-sportambassadeur zien we heel wat mogelijkheden om G-sport extra onder de aandacht te brengen. Als stad onderstrepen we zo onze ambitie om een open en inclusief beleid te voeren ten aanzien van alle Mechelaars. Dat we daarbij ook nadrukkelijk aandacht moeten hebben voor personen met een beperking is een evidentie,” voegt Alexander Vandersmissen als schepen bevoegd voor beleid voor personen met een beperking hieraan toe, en besluit. “Concreet onderzoeken we momenteel samen met Piet onder meer de mogelijkheden om het fitnessaanbod toegankelijker te maken voor personen met een beperking”.

Tekst en foto’s Stad Mechelen en Jan Smets

97 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.