Mechelen doet mee 10000 stappenclash voor gezonde en actieve gemeente

Mechelen goed op weg naar Gezonde en Actieve stad

0 Shares

Mechelen aan de top met 10.000 stappenclash

Het ziet er naar uit dat Mechelen zijn doel als ‘Gezonde en Actieve Gemeente in Vlaanderen’ zal bereiken dankzij de 10.000 Stappenclash. Sinds 1 mei verzamelen Mechelaars zoveel mogelijk stappen. Het doel, de strijd aangaan met andere Vlaamse steden om zich op het einde van deze maand, een jaar lang de ‘Gezondste en actiefste Gemeente van Vlaanderen’ te noemen.

Mechelen doet mee 10000 stappenclash voor gezonde en actieve gemeente

Op Pinksterzondag organiseerde wandelclub Opsinjoorke, een speciaal uitgekiende 10.000 Stappenclash wandeling. Deze 6 km wandeling nam zijn start aan de Vrouwvliet om langs het Kauwendaal Bos door het Tivolipark, om te eindigen aan het startpunt Lokaal Dienstencentrum De Schijf. Hier werden de stappentellers geregistreerd, waar het gemiddelde van deze tocht rond de 11.000 stappen lag.

Gezonde en actieve Mechelaars verzamelen al 33.280 km

Zo’n 429 Mechelse stappers lieten tot zondag 47,5 miljoen stappen optekenen en dat is goed voor 33.280 kilometer. “Deze maand mei sensibiliseren wij zoveel mogelijk de Mechelaars om te bewegen en op hun stappen te letten. Het is dan ook een uitdaging met andere gemeenten en steden in Vlaanderen om de meeste stappen te behalen. Op dit ogenblik staan we aan de leiding bij de centrumsteden voor deze Stappenclash”, zegt schepen Koen Anciaux, die gezien zijn drukke agenda helaas niet dagelijks de 10.000 stappen kan waarmaken.

Stappen komt de gezondheid ten goede”, zegt Rik Wesemael als voorzitter van de wandelvereniging en peter van de actie. Zelf heeft hij deze maand al de 538 treden van de Sint-Romboutstoren beklommen, en heeft zondag een extra inspanning geleverd met 24.991 stappen. Rik doet graag nog een oproep naar nog meer Maneblussers om de 10.000 stappen mee te behalen. De aanwezige schepen maakte van de gelegenheid gebruik om Rik Wesemael in de bloemen te zetten.

Vorige maand werd actie gevoerd op de zaterdagmarkt, om mensen aan te zetten tot deelname aan de 10.000 Stappenclash

De stad Kortrijk staat voorlopig tweede, gevolgd door Brugge op de derde plaats.Nog te weinig jongeren beoefenen de wandelsport. We zouden ze van achter hun computer en tablets moeten krijgen. We zouden maar al te graag de Mechelse scholen ter hulp roepen om de jongeren wakker te schudden, maar voorlopig lukt ons dat niet. Een overwinning in de Stappenclash zou ons welgekomen zijn”, besluit peter Rik Wesemael. Myriam Sips (Bellemadam) is meter van de actie en draagt uiteraard ook bij aan de actie om haar 10.000 stappen dagelijks te behalen.

Ja kan je nu hier nog registreren om je 10.000 stappen te behalen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.