In Form gezondheidsevent in Wagenoord

0 Shares

In Form leert mensen gezonder leven

Vrouwen aan de Macht op de try-out editie van In Form, een Health Event in Wagenoord te Mechelen. Zaterdag stond de vroegere auto garage Festraets dan ook in het teken van gezondheid en bewegen. Reden temeer om als blogger achter deuren en gordijnen te gaan piepen. Form de organisator van In Form is een jong bedrijf uit Mechelen. Ze zijn gespecialiseerd in personal training, groepstraining en foodcoaching.

In Form health even in Wagenoord te Mechelen

Bij binnenkomst werd ik al direct super vriendelijk ontvangen door Larissa en Mirte, twee Mechelse onderneemsters. We kunnen het niet onder stoelen of banken steken, maar onze stad heeft heel wat vrouwelijk talent in petto. Larissa is personal coach en heeft haar eigen bedrijf Form gestart eind april 2017. Larissa heeft een wetenschappelijke opleiding achter de rug, en heeft de NASM opleiding voor coaching gevolgd in de Physical Coaching Academy. Kortelings vertelt Larissa, zal ze zelf gaan doceren in deze instelling.
Ik heb altijd graag aan sport gedaan. Ik vind het super belangrijk om gezond bezig te zijn en te blijven. Voor ik mijn zaak Form heb opgestart was ik ook al sportief bezig, zo heb ik aan competitiezwemmen gedaan. Ik vind het dan ook zeer leuk om dit allemaal over te brengen naar anderen, en hoop hiermee mensen ook een stuk gelukkiger te maken.“ vertelt Larissa Coninx (zaakvoerder Form)

Mirte Mulder is vriendin en rechterhand van Larissa, en staat als webdesigner in voor het styling aspect van de Form website en andere bedrijven..

Naar de toekomst kijkend willen beide jonge dames graag jaarlijks een zomer en winter editie organiseren van In Form. Gezonde voeding en verantwoord sporten is vandaag de dag dan ook een hot item.

Eva Daeleman brengt met yoga eenheid in jezelf

Vanaf 13.30 was iedereen die zich had ingeschreven welkom om te sporten, dansen, ontspannen en nog zoveel meer op In Form. Het moment dat ik binnenkwam hadden zich al meer dan 50 deelnemers ingeschreven, waar er wellicht later op de dag nog zijn aan toegevoegd. Alweer een bewijs dat mensen na de eindejaarsfeesten hun goede voornemens voor 2018 willen waarmaken.

Eva Daeleman, jawel ex-tv en radio presentatrice, bracht haar Studio Stil voor één uurtje naar Wagenoord. Eva is al meer dan een jaar actief in het doceren van onder andere yoga aan kleine groepen, maar sport zelf ook bij Form. Totale rust werd gevraagd tijdens haar yoga en meditatie sessie.

Yoga in Wagenoord op In Form event

Vandaag was het superfijn om aan zo’n grote bende mensen yoga voor te stellen. “ aldus Eva Daeleman (zaakvoerder Studio Stil)

Waarom Eva zich in de wereld van yoga heeft geworpen, dat wou ik na de workshop toch te weten komen. “Ik deel al wel een tijdje yoga, maar na mijn burn-out was yoga eigenlijk nog de enige beweging die ik kon. Vanaf dan ben ik ook mijn hart hieraan verloren, en trainingen gaan volgen, wat resulteert dat ik nu zelf hierin les geef.” vertelt de Mechelse Eva die in de Lange Heistraat een eigen studio beheert…

Yoga een weldoener voor lichaam en geest

Yoga is uiteraard een sport die al eeuwenlang door de mens uitgeoefend wordt. De vraag die we ons dan ook stellen is, wat yoga doet met een mens. Die vraag vuurde ik graag af op Eva.

Yoga doet heel veel met een mens. De betekenis van het woord is eigenlijk ‘eenheid’ omdat het eenheid creëert binnen uzelf, de gedachten binnen uw lichaam. Het brengt ook zoals hier, mensen samen, dat is mooi om te zien.” waarbij Eva verwijst naar een bordje in de zaal ‘If you want to have a yoga body, one have a body, and two do yoga’.

Yoga brengt al het goede in een mens naar boven

Yoga is een sport die door alle leeftijden kan beoefend worden en bepaalde lichamelijke ongemakken als rugproblemen kan ondersteunen ‘Ja inderdaad” zegt Eva “Dat is net heel goed omdat je jouw rug meer gaat onderhouden. Het is een versterking van de spieren. Vaak komt rugpijn vanuit een aantal zwakke spieren of veel zitten. Yoga helpt daar in om heel gecontroleerd jouw lichaam opnieuw te gaan trainen” besluit Eva Daeleman.

Spa Belgium was ook van de partij en zorgde voor gratis water tijdens het event om mensen aan te moedigen om tijdens en na het sporten genoeg vocht op te nemen.

Workshop de juiste voedingskeuzes in Wagenoord

Na alle kronkels en pijnen weggewerkt te hebben en alle rust is weergekeerd, werd de start gegeven van W/EET. Boekenwurmen en fans van kook- en gezonde voedings boeken kennen wellicht  ‘Ik weet dus ik eet’. Auteur Jennifer Knops was voor het event In Form gevraagd om een woordje uitleg te komen vertellen over de juiste voedingskeuzes. De workshop kon in ieder geval tellen op heel wat belangstelling, en is hierbij ook de start van een nieuwe groepsles die kortelings wordt opgestart. “Wij willen met foodcoaching mensen in groep aansporen om gezonde eetgewoonten te integreren in het dagelijkse leven. Het is Jennifer Knops die de lessen bij ons zal onderrichten.” zegt Larissa.

De juiste keuze maken voor gezonde voeding

Tussen alle workshops door was er uiteraard nog veel meer te beleven bij In Form. De organisatoren hadden dan ook een beroep gedaan op lokale horecazaken. Lekkere koffie werd geserveerd door Bar Klak, maar ook warme soep kon geproefd worden van de Mechelse handelszaak Not Just Soup.

Biologische dagdagelijkse verse bio-soep uit Mechelen

Dagelijks gezonde bio-soep met verse groenten, zo goed gevuld dat ze als lunch kan gegeten worden. Juist, het is Astrid die in haar soepbar Not Just Soup in de binnenstad zelf iedere morgen deze vegetarisch afwisselend biologische soepen voor u klaarmaakt. Alles is vier maanden terug aan het rollen gegaan met een vriendin die de soepen volmaakte.

Verse biologische soep op In Form

Ja dat is zo, maar dat bleek moeilijk om dat vol te houden, en dan ben ik na enige tijd zelf mijn soepen gaan klaarmaken. Iedere week maak ik drie verschillende soepen, en daar zit eerlijk gezegd altijd wel een persoonlijke favoriet bij. In soepen kan je natuurlijk heel wat variaties verzinnen. Pompoen bijvoorbeeld is zo’n seizoensgroente waar je alle kanten mee uit kan.“ vertelt Astrid Mora (43) zaakvoerster in de Onze Lieve-Vrouwestraat.

Het verhaal achter de soepbar blijkt een schot in de roos. Heel wat mensen blijken verlekkerd te zijn om verse soep. Maar wat doet soep eigenlijk met ons als mens ?

Soep is de ideale manier om snel heel wat groenten en daardoor ook alle vitaminen binnen te krijgen. Het is een snelle lunch, wat bij veel mensen welkom is”. Wil je afsluiten met een lekker biologisch dessert ? Dat kan want Astrid werkt samen met Elisabakt uit Elewijt, toch ook een beetje Mechels.

Sister Bean brengt vrouwen aan de top

Patty is van Chileense afkomst, maar voelt zich als onderneemster in Mechelen op en top. Ze is dan ook niet aan haar proefstuk toe, want ze is de sterke vrouw achter cateringbedrijf en foodtruck Palatito met een Zuid-Amerikaanse keuken. Voor Patty enkele weken terug Sister Bean onder haar vleugels nam, leverde ze al zelfgemaakte quiches en taarten aan de succesvolle Mechelse horecazaak. Vandaag maakte ze gezonde springrolls.

Sister Bean op health event In Form te Mechelen

Ja de springrolls zijn zeer gezond. Ze zijn gemaakt van frisse groenten en een dressing van sojasaus en sesamolie. Deze springrolls bevatten zeer weinig vetten. Een zeer licht gerecht voor de mensen die sporten zoals vandaag.“ vertelt Patty Maureira (38).

Sister Bean staat voor ‘Homemade food, and great Coffee’ en vooral ook gezonde voeding. Vanaf maart zal Sister Bean een nieuw lente en zomer menu lanceren.

Dagelijks gezond ontbijten met granola

Op een event waar alles draait rond gezond leven, ontmoette ik dietiste Hellen. Het moment om de deskundige om raad te vragen. Hellen (Merksem) zelf haar biologische granola, en ook daar wou ik meer over weten.
Ik merkte in mijn praktijk dat heel veel mensen problemen hadden om een juist ontbijt samen te stellen. Daarom ben ik gaan samenwerken met Floom, waar ik de voedingswaarde en ingrediënten heb samengesteld. Aan onze granola zijn enkel natuurlijke suikers toegevoegd, waarmee ik bedoel geen honing of agave siroop, maar dadels en vijgen.

Het vezelgehalte ligt ook zo hoog mogelijk voor de verzadiging. Floom heeft dan de bereiding en de smaak op punt gezet.  . “ vertelt Hellen Dobbeleers van Hungry for Health.

Gezonde en evenwichtige voeding voor een betere levensstijl

Volgens Hellen hebben mensen nood aan gezonde voeding. Gezond leven draait volgens haar niet enkel rond ‘vermageren’. Een gezonde en evenwichtige voeding is algemeen goed voor ons lichaam. Geef toe, met alle gezondheid- en kookprogramma’s in de media, wie weet nog wat goed en minder goed is om te eten. Juist daarom is het misschien wel een goed idee om bij een diëtiste langs te lopen.

Diëtiste Hellen op In Form te Mechelen

Wat zijn tussendoortjes, wat is een goed ontbijt, een goed avondmaal, welke porties moet ik gebruiken… Dat zijn allemaal dingen die simpel aan te leren zijn. Eigenlijk mag je alles eten, enkele rekening houden met de porties, de hoeveelheden en hoe vaak. Fruit en groenten is iets wat je elke dag zou moeten eten” vertelt Hellen Dobbeleers (Hungry for Health)

Wil u een recensie schrijven en deze website beoordelen met sterren ? Fijn dat kan hier.

Wat hebben we nu geleerd vandaag ? Dat je binnen een gezond voedingspatroon,  zonder probleem frietjes en pizza mag eten, als je het maar met mate doet. “Mensen moeten af en toe kunnen zondigen. Het leven is veel te kort om ook die lekkere dingen niet te mogen eten”. Dat je bij de aankoop van bijvoorbeeld granola moet letten op de kwaliteit, het vezelgehalte en het soort yoghurt. Kortom het etiket op de verpakking goed lezen.

Veel belangstelling voor gratis huid en loopanalyses

Uiteraard waren er nog heel wat meer standen te spotten als kledij, soorten thee, goodiebags, …zeg maar een kleine gezellige bazar tussen al het sportgebeuren. Dames en misschien ook wel heren die een gratis huidanalyse wensten werden verwacht aan de stand van SkinCare. Larissa als zaakvoerder van Form laste dan weer een loopanalyse in in het programma van In Form.

Huidanalyse op gezondheids event In Form

In de late namiddag werd het tempo dan bliksemsnel opgedreven met een Bootcamp. In teamverband en ondersteund met live beats van dj Ilse Liebens, doorlopen de deelnemers een parcours aan gevarieerde oefeningen. De Bootcamp startte eerst in grote groepen, later verdeeld in kleinere groepjes van tien.

Het verschil is dat in de fitness mensen individueel bezig zijn, en toestellen gebruiken. Hier maken wij gebruik van onder andere een bal, een rekker of een gewicht, …. Ook wordt in de bootcamp gewerkt op lichaamsgewicht, waar mensen een plank aanhouden waar alles vanuit jezelf komt.” zeggen Larissa Coninx en Mirte Mulder.

Mirte en Larissa op event In-Form te Wagenoord

Mechelen, een stad waar sport belangrijk blijft

Tot slot nam ik schepen van Sport nog bij de arm, want ook hij kwam een bezoekje brengen aan deze jonge Mechelse ondernemers. “De locatie is heel mooi gekozen en ingericht. Gezond bewegen, gezonde voeding, het trekt heel wat mensen aan. Ik merk op dat vooral ook veel jonge mensen aanwezig zijn. Het is mooi wat ze hier presteren, en dat is prettig om mee te maken in Mechelen. Als overheid moeten we een aantal dingen faciliteren, en moeten wij mensen kansen geven.” zegt schepen Walter Schroons.(CD&V)

In Form was naar mijn mening geslaagd. Iedereen die ik sprak was bijzonder enthousiast, zowel over de organisatie als de bijhorende workshops en info- en verkoopstanden. Het event werd afgesloten met een heuse afterparty in Wagenoord. Ik kan je alleen maar aanraden om zeker een bezoek te brengen aan de website van Form.  Larissa en Mirte, bedankt voor jullie fijne ontvangst en dit leuke event.

Uw reactie op dit artikel kan je hieronder neerpennen of typen.

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.