Basket Pitzemburg seizoensafsluiting 2017

G-ploeg Basket Pitzemburg sluit seizoen af

0 Shares

Basket Pitzemburg seizoensafsluiting met G-ploeg

Basket Pitzemburg vierde voorbije zaterdag zijn seizoensafsluiting met onder andere hun G-ploeg. Heel wat liefhebbers en familieleden kwamen afgezakt naar Sporthal Winketkaai. Na een spannende match mocht iedereen een medaille in ontvangst nemen als ‘ploeg van het jaar’. Op het buitenterras genoten enkele tientallen mensen van een warm lentezonnetje. Maar het hoogtepunt van deze seizoensafsluiter speelde zich intussen af in de sporthal.

G-ploeg Basket Pitzemburg te Mechelen

Alles draaide rond de 15 jongens en meisjes van de G-ploeg Pitzemburg. Omstreeks 15 uur gaven zij het beste van zich tijdens een spannende laatste match. Per ploeg die tegen elkaar speelden, werden er telkens twee van de G-ploeg ingeschakeld. Zij basketten dan samen met een senior man, vrouw en jeugdspeler. Vanaf de tribune werden de spelers toegejuicht en aangemoedigd.

G-ploeg staat gemengd op het basketbalveld

De G-ploeg, is dankzij de inzet van Wilfried Van Hooste en Inge Huysmans ontstaan in 2009. Vandaag is Basket Pitzemburg G-ploeg, nog steeds de enige in de ruime regio Mechelen. De leeftijden van deze gemengde ploeg varieert tussen 16 en 51 jaar. Ook deze mensen willen ondanks hun minder sportieve fysiek of beperking, erbij horen, en dat bewijzen ze dag op dag op het basketbalveld.

Basket Pitzemburg seizoensafsluiting 2017

Vijf coaches Wilfried,Jana, Cis, Cindy en Julie begeleiden wekelijks op zaterdag deze mensen.

Vandaag zitten we gezellig samen met alle ploegen. Zowel de dames de heren, de jeugd als de G-ploeg, gezellig barbecueën en doen waar we goed in zijn en dat is basketten. Met samen bedoel ik dan ook echt samen. Unified, gemengd een match spelen om het seizoen echt mooi af te ronden” vertelt Julie Peeters (30) (coach G-ploeg)

Bjorn, Bram, Eddy, Immany, Floor, Jason, Joery, Kennet, Line, Michael, Niels, Rani, Robbie, Stijn en Wabbe voelen zich alvast in hun nopjes in de G-ploeg.

Ik vindt het mooi dat heren, dames en jeugd samen spelen, heel tof zelfs. Ik heb altijd interesse gehad in basket, en vandaag speel ik zelf al zeven jaar Wij spelen niet enkel thuismatchen maar ook vriendschappelijke matchen op verplaatsing“ vertelt Bram (G-ploeg speler)

G-ploeg Pitzemburg krijgt medaille voor ‘ploeg van het jaar’

Na de match ontvingen alle spelers uit de handen van Wim Rynders (sportief manager Pitzemburg) nog een medaille, en de titel ‘ploeg van het jaar’. Hanae Chaoui (16) en Jeremie Balanza (19) mochten de trofee van ‘meest verdienstelijke speler’ in de wacht slepen. Nelle van Eenaeme, Nisrine El Aissaoui, Hanae Chaoui en Kirsten Verrijt werden als U16 meisjes gehuldigd als grensoverschrijdend kampioen. Dat betekent dat zij niet enkel in de provincie Antwerpen spelen maar ook buiten de provinciegrenzen..

U16 meisjes Basket Pitzemburg grensoverschrijdend kampioen

De dag werd afgesloten met een smakelijke barbecue op het terras van Sporthal Winketkaai..

Wil je de gepassioneerde G-ploeg spelers aan het werk zien, dat kan iedere zaterdag (uitgezonderd bij verplaatsingen)

Meer info Basket Pitzemburg op de website

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.