Groepsfoto Kersttornooi Sporthal Winketkaai Mechelen

G-ploeg Kangoeroes Pitzemburg spelen Kersttornooi

1 Shares

Veel volk op G-Kersttornooi in Sporthal Winketkaai

Het G-Kersttornooi zorgde voorbije zondag voor een gezellige drukte in Sporthal Winketkaai. De G-ploeg Kangoeroes Pitzemburg Mechelen mochten samen met de grote mannen van Kangoeroes Basket Mechelen het speelveld op.

Kersttornooi met Kangoeroes Basket Mechelen

De G-sport ligt iedereen nauw aan het hart, zeker onze club. Ook al zijn wij een professionele club, de G-ploeg van ons daar willen we alles voor op het spel zetten. Iedereen moet daar aan meewerken, het is een geweldig initiatief.” vertelt Luc Katra als voorzitter van Kangoeroes Basket Mechelen. “Al je ziet wat een vreugde, wat een dankbaarheid bij de spelers, daar doen we het uiteindelijk voor

Blije gezichten, dat is wat we willen zien
Een enthousiast publiek zorgde voor een uitgelaten sfeer, dit tot groot jolijt van de G-spelers. In de voormiddag speelde ieder team tegen elke tegenstander van de eigen reeks. In Mechelen namen de G-ploegen van Lions Nijlen, Lommel, Gembo Stars, Glory Bazel, Cobras en Balanske deel aan het kersttornooi.

Na de wedstrijden wisten de spelers van nationale Kangoeroes Basket Mechelen het publiek te entertainen met een kort maar krachtig optreden. Als afsluiter werd een groepsfoto gemaakt, en ontvingen alle G-spelers een medaille en roodkleurig klakkertje uit handen van de topspelers. Dit uiteraard tot groot plezier van de G-spelers, waar blije gezichten dit kersttornooi tot een topper maakten.

Groepsfoto Kersttornooi Sporthal Winketkaai Mechelen

G-sport brengt plezier en vriendschap

G-sport is even belangrijk dan andere sporten. Alle mensen die hier meedoen verdienen de aandacht, het plezier en de sportieve ervaring moeten hebben om basket te spelen” zegt Piet Den Boer (voorzitter Foundation Mechelen) die de G-spelers een hart onder de riem kwam steken. “Dit zijn kinderen en mensen die gewoon plezier hebben in basket en de vriendschap. Het is een geweldig initiatief van al even geweldige mensen die zich hier achter zetten. Ik ben ook heel enthousiast dat ik hier mag zijn, en die mensen ondersteunen.” aldus Piet.

Nu Kangoeroes Basket als club heeft toegezegd om topbasketbal weer naar Mechelen te brengen, heeft de club ook de mogelijkheid om een A-Licentie aan te vragen en zo op termijn te kunnen streven en meedingen naar Europees basketbal, iets wat ook de jeugdwerking ten goede komt.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

1 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.