Sportievelingen op De Nekker tijdens Mechelen FIT

Eerste gratis editie Mechelen FIT is een succes

0 Shares

Nieuw evenement FIT zet Mechelaars aan het bewegen

FIT Mechelen is een nieuw sportief evenement dat afgelopen zondag plaatsvond op het Fan Park Mechelen aan de Nekker. Het is voor de eerste keer dat men dit ééndaags groot fit- en gezondheidsfestival voor en door Mechelaars organiseerde. De organisatie, die bestaat uit verscheidene sport- en gezondheidspraktijken, wil met dit volledig gratis evenement de Mechelaars aan het bewegen krijgen.

Mechelen FIt workouts op Sportpark De Nekker

Het is een initiatief om mensen bewust te maken van een actieve en gezonde levensstijl. Tegelijk willen wij hen laten proeven van het fit- en gezondheidsaanbod in de stad”, zegt mede-organisator Sebert Penen, zelf bewegingscoach.

Sportieve Mechelaars proeven van gezond bewegen
Verdeeld over twee podia konden Mechelaars proeven van een veelzijdig gezondheidsprogramma. Met bewegingsactiviteiten zoals: Air Fight, No mat yoga, HIIT training, een “ladiesworkout, een creatieve opwarming en cooling down lieten het Mechelse grondgebied even daveren. Daarnaast was er ook ruimte voor informatieve sessies rond gezondheid zoals: Fit @ work, gezonde snacks op school, zit je fit, test je eigen mobiliteit, en meer..

Deze mix van activiteiten en infosessies bleek een voltreffer te zijn. We boden de Mechelaars een breed gezondheidspalet.” Zo vertelt Sebert. Het concept werd aangenaam onthaald door de deelnemers en Stad Mechelen waar onder andere ook schepen van Sport, Walter Schroons aanwezig was.

Sportievelingen op De Nekker tijdens Mechelen FIT

Een tweede editie van Mechelen FIT komt eraan

Daarnaast is de samenwerking tussen verschillende praktijken vrijwel uniek en weer iets waar we als Mechelaars fier op mogen zijn. De organisatie is dan ook gebrand om een tweede, nog betere, editie uit te werken. Met nog meer Mechelaars, nog meer beweging, nog meer positieve vibes. Zo klinkt het.

Het is onze ambitie om Mechelen FIT organisch te laten groeien op sociale media en de Mechelaars een platform te bieden waar ze steeds evenementen rond fitheid en gezondheid kunnen terugvinden”, legt Sebert uit.  

Meer Info op de website en www.facebook.com/mechelenfit en via e-mail info@mechelenfit.be

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

Met dank voor de foto’s geleverd door Mechelen FIT en Instagram @philmtx

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.