La Doublure Jumping Mechelen 2018

Duizenden kinderen openen Jumping Mechelen

0 Shares

Kids Day op openingsdag Jumping Mechelen

De 39ste Jumping Mechelen is woensdag in de Nekkerhal van start gegaan. Als Mechelaars kennen we het als Kerstjumping, wat jaarlijks duizenden paardenliefhebbers naar onze stad brengt.

De organisatie achter dit internationale jumping event heeft weer heel wat in petto voor de bezoekers. Zo zal je als toeschouwer kunnen genieten van maar liefst 3 wereldbekers (jumping, vierspan, dressuur) en de FEI Jumping Ponies’ Trophy. Daarnaast staan er ook heel wat originele proeven en spectaculaire shows op het programma.

Kindershows in Nekkerhal

Woensdag ben ik weliswaar zonder paard poolshoogte gaan nemen op JM Kids Day. Bij binnenkomst was het reeds van s morgens drummen in de Nekkerhal. Duizenden kinderen waren tijdens deze kerstvakantie samen met ouders en grootouders afgezakt naar het paardenevenement. Aan de Grime-stand was het al aardig druk want iedereen wou er met een feestelijk snoetje bijlopen. Aan Arena-B liep intussen een geanimeerde ‘Den Dré-Show’ en de ‘Cool-Kids

Het is vooral leuk om te zien hoe kinderen met paarden omgaan. Heuse wedstrijden werden op touw gezet, waar ik toch wel verbaasd was wat kinderen al in hun mars hebben om met hun trouwe metgezel tot het uiterste te gaan.

Kinderen en paarden beste vrienden

Op het einde van iedere sessie worden er prijzen uitgereikt. Op Kids Day werden de winnaars van de Gouden Teugel (Arno van Deynze en Frederique van de Vijver) en de Superfinale van de Jeugd Cup stijlrijden (Jill Eerdekens, Dries Vanthienen, Anais Gorus, Pauline Vlekken) eervol in de prijzen geeerd.

Kids Day georganiseerd door Landelijke Gilden VLP, LRV & Cera, werd afgesloten met een twee uur durende show. Eerst toonden dansgroepen RheAxion ons op Piste A het beste van zichzelf. Telkens klonk een overdonderend luid applaus vanop de bomvolle tribunes. De spanning werd opgedreven met een Pony Knock-Out 80 cm, waar per twee paardjes om ter snelst werd gereden.

De Kerstman die is het land nog niet uit en maakte, snoepgoed rondstrooiende, met de arreslee enkele rondjes op de piste. Leuk werd het helemaal met een verterende show: ‘La Doublure‘ van Melle Philippot uit Frankrijk. Op muziek dansten ruiter, paard en een mini-paardje, en wisten iedereen te verbazen. Na dit rustige moment werd de spanning opgedreven wanneer paarden en jonge ruiters uitgedost in kleurrijke outfit een Mini-Steeple Chase, een adembenemende ponyrace, liepen

La Doublure Jumping Mechelen 2018

De Bende en Baba Yega op Kids-Day

Het feestgebeuren werd nog versterkt met een geweldig optreden van De Bende, die duidelijk in de smaak viel bij jong en oud. Honderden kinderen mochten voor één keer voor het podium op het mulle zand dansen en springen. Helemaal te gek werd het wanneer Baba Yega op het podium verscheen. De mystieke mannen (of misschien wel vrouwen) hadden op korte tijd het intussen uitzinnige publiek met een heleboel gillende kinderen helemaal mee.  

De Lierse ruiter Dominique Hendrickx, kroonde zich tot Belgisch Indoorkampioen én toonde dat hij naast niet alleen geweldige jumping skills ook wel wat eventing klasse in huis heeft.

Mini Steeple Chase op Kerstjumping Mechelen 2018

De Mechelse Jumping is niet alleen paarden in de piste. Je kan er makkelijk enkele uren vertoeven en langs de verkoopstanden slenteren. Uiteraard zijn er heel wat spullen te vinden dat draait rond paarden, maar ook lederen handtassen, handschoenen, kleding, …. kortom jumping betekent ook randanimatie.

Jumping Mechelen is te bezoeken tot zondag 30 december. De deuren openen s morgens om 9.00 uur tot middernacht. Alle info is te raadplegen op de website van Jumping Mechelen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.