Sofie Goos en Sandra Schuerewegen van Brunel

Bedrijven strijden op Triatlon Mechelen

0 Shares

Brummo Business Triatlon Mechelen

Nu zaterdag vindt de jaarlijkse Brumma Business Triatlon plaats te Mechelen. Deze sportwedstrijd is in de eerste plaats voor bedrijven, maar ook organisaties of vriendenteams nemen deel aan dit sportieve evenement. Dit jaar doet de business triatlon dienst als het officiële Belgisch Kampioenschap ploegentriatlon Politie.

Sofie Goos en sponsor Brunel uit Mechelen

De deelnemers aan de Business Triatlon zijn voor het grootste deel recreatieve sporters. Een klein aantal, maar zeker niet minder onbelangrijk zijn topsporters, die op deze sportieve namiddag, een bedrijf in het daglicht komen stellen.

Ik sprak met Sandra Schuerewegen, managing director bij de firma Brunel, één van de deelnemende Mechelse bedrijven. Onlangs namen zij nog deel aan Beach Volley op de Grote Markt, een wedstrijd waar ook bedrijven elkaar bestrijden.

Wij zijn ingeschreven met 2 ploegen, met in totaal 6 personen. In elke ploeg hebben wij een medewerker die loopt, zwemt of fietst” zegt Sandra

Topatlete Sofie Goos samen met Brunel op Triatlon Mechelen

Het zwemgedeelte op de triatlon neemt triatlete Sofie Goos voor haar rekening. Het is nu een jaar geleden dat Brunel zich als sponsor achter Sofie Goos schaarde. “Wij herkenden in Sofie haar doorzettingsvermogen na haar tegenslag, de waarde die wij vanuit Brunel uitdragen. Het menselijke, het ondernemende haar positieve instelling en haar gedrevenheid heeft ons al snel doen beslissen om haar te steunen in haar sportcarrière” vertelt Sandra

Vooraleer Goos bij het Sportoase Brunel Triatlon Team werd opgenomen, maakte ze deel uit van het Uplace Pro Triathlon Team. Deze Turnhoutse schone, woont momenteel in Antwerpen, en heeft al heel wat sporttitels op haar naam geschreven. Als fulltime professioneel triatlete, won ze vorig jaar nog de Triatlon van Venetië. Ik had het geluk om Sandra en Sofie even voor de microfoon te nemen.

Sofie Goos op Business Triatlon Mechelen

Gezien de omstandigheden, en het incident van vorig jaar, mag ik zeker niet klagen wat mijn carrière betreft. Daar ben ik helemaal van hersteld, dat is gelukkig achter de rug. Het seizoen is goed geweest, eigenlijk beter dan ik gedacht had. En dat is leuk te voelen dat ik terug op niveau ben.” zegt Sofie Goos (37)

Bij een triatlon beheerst de atleet drie sportdisciplines, in weze zwemmen, hardlopen en wielrennen. Daar bij deze business triatlon, drie sporters elk slechts één discipline uitoefenen, noemt men dit een Trio-Triatlon.

We zijn met twee ploegen voor Brunel, dus dat gaat heel plezant worden” besluit Sofie. Zaterdag zijn het korte afstanden die men dient af te leggen, het is dan ook een ‘Kwart-Triatlon’, waarbij 1100 meter zwemmen, 10 km lopen en 40 km fietsen gehanteerd wordt
Wie zaterdag 16 september één of andere atleet, deelnemer of bedrijf wil gaan aanmoedigen op de Business Triatlon, kan dit tussen 15.00 en 18.00 uur  Plaats van afspraak is het Voetbalveld van Procter & Gamble aan de Hombeeksesteenweg. Het zwemmen vindt plaats in de Eglegemvijver (Mechelen – Hombeek).

Het fietsen en lopen in de ruime buurt van Schonenberg en Leest. Omstreeks 18 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Alle verdere info Business Triatlon op hun website / Uw reactie is welkom onderaan dit artikel

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.