10de jubileum editie 1000km Kom op tegen Kanker stad Mechelen

1000km fietsen voor Kom op tegen Kanker

124 Shares

10de editie 1000 km Kom op tegen Kanker

De 1000 km Kom op tegen Kanker, is donderdagmorgen voor de negende keer van start gegaan vanop de Grote Markt te Mechelen. De vierdaagse fietstocht voor het goede doel start telkens vanuit Mechelen naar een ‘middagstad’. Na een tocht van 250 km komen de fietsers terug aan het startpunt waar ze hartelijk onthaald worden door familie, vrienden en toeschouwers.

10de jubileum editie 1000km Kom op tegen Kanker stad Mechelen
1000km Kom op tegen Kanker arriveert vanuit Antwerpen in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De sfeer zat er vanochtend goed in, en alles is goed verlopen bij de start van onze 10de editie” vertelt Karen Vandenplas als Pers- en communicatie KOTK “

Internationaal peloton op jubileumeditie

Dit jaar zijn de middagsteden achtereenvolgens Antwerpen, Zedelgem, Diest en Oudenaarde. Omdat het een jubileumeditie is rijdt er ook een internationaal peloton mee die vanuit Lyon vertrekken. Op de slotdag sluiten de honderdtal fietsers vanaf Oudenaarde aan bij de andere fietsers om gezamenlijk richting Mechelen te rijden.

Karen Vandeplas Pers- en communicatie Kom op tegen Kanker
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het internationaal peloton zal zich zondag vanaf Oudenaarde, na een rit van 1000km, toevoegen aan de andere groepen. Vanaf daar is het nog 125km fietsen tot Mechelen. Het is Maarten Vangramberen die als peter van Kom op tegen Kanker mee tot in Mechelen zal rijden.” aldus Karen Vandenplas (meer interview binnenkort op de video impressie)

Ieder vertelt zijn verhaal …

Waarom mensen deelnemen aan de 1000 km Kom op tegen Kanker, daar schuilt telkens een verhaal achter. Een overleden familielid, vriend of vriendin, … maar ook om iemand een steuntje in de rug te geven die tegen die vreselijke ziekte als kanker aan het vechten is. Om deze mensen mee te ondersteunen vervoegen bekende Vlaamse gezichten van zowel uit de politiek, media, artiesten, … de groep fietsers.

Hannelore van genechten van TopTeamPutte
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dit is nu het tweede jaar dat wij deelnemen aan de 1000km. Dit jaar hebben we twee fietsteams en een loopteam “ vertelt Hannelore van Genechten van TopTeamPutte. “Het team doet mee voor iedereen, maar ook een beetje voor mij zijn er acties op poten gezet. Zeven jaar geleden is er bij mij ook kanker vastgesteld. Na één jaar was ik gelukkig al genezen. Vandaag wil ik laten zien dat je best nog sportief kan zijn nadat je kanker hebt overwonnen” (meer interview binnenkort op de video impressie)

Wij zijn hier voor onze beste vrienden Michel Ferrante en Raf Verheyen, die overleden zijn aan kanker “ aldus Dirk Vermuyten van de Formidabele Forellen (Wolvertem) “Met onze groep willen wij mee mensen helpen die kanker hebben. Dit jaar rijden we met twee ploegen omdat we vorig jaar veel sponsorgeld hebben kunnen ophalen.” (meer interview binnenkort op de video impressie)

De Formidabele Forellen 1000km Kom op tegen Kanker in stad Mechelen
Team De Formidabele Forellen op 1000km Kom op tegen Kanker
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Op deze editie 2019 rijden er ook ‘weermannen’ mee, die wellicht het weer zullen bepalen tijdens deze vierdaagse. Donderdag startte men onder een bewolkte hemel, maar de dagen erna ziet het er heerlijk uit. Vooral op zondag zal het zweten worden waar men zomerse temperaturen voorspeld tot 29 graden!

Breekt de 1000 km Kom op tegen Kanker een record ?

Om deel te nemen aan de 1000 km moeten de teams 5000 euro verzamelen waarvan de totale opbrengst, vorig jaar 4.93 miljoen euro, gebruikt wordt voor klinisch onderzoek. Hoeveel deelnemers er dit jaar zich hebben ingeschreven, en de opbrengst, wordt pas zondagavond bekendgemaakt tijdens een groots volksfeest.

Feit is dat er 817 teams in 2017 zich hadden ingeschreven, en 2018 klokte men af op bijna 1000 teams. Wat het dit jaar gaat worden, dat blijft nog geheim, maar het evenement ‘1000 km Kom op tegen Kanker’ blijft groeien, het zou me dan ook niet verbazen dat deze keer de 1000 deelnemers zal overschreden worden. Zien we in 2020 ‘1000 fietsers trappen de 1000 km’

Tekst, video en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

124 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.