Sociaal Huis klinkt op Welzijnsjaar 2018

Nieuw welzijnsjaar ingezet bij Sociaal Huis

0 Shares

Sociaal Huis klinkt met partners op nieuw jaar

Het Sociaal Huis verwelkomde deze week het nieuwe welzijns jaar met een ontbijt. Een goed moment om de partners te bedanken voor de fijne samenwerking van voorbije jaren en tegelijkertijd elkaars dienstverleningsaanbod beter te leren kennen met uitwisseling van ‘best practices’.

Sociaal Huis klinkt op Welzijnsjaar 2018

De voorbije jaren zijn de samenwerkingsverbanden in het Mechelse welzijnslandschap van het Sociaal Huis al sterk uitgebreid. Dit netwerkmoment was een gelegenheid waar o.a het Info- en doorverwijsteam (ID-team) van het Sociaal Huis en belangrijke samenwerkingspartners die spreekuur houden in het Sociaal Huis, elkaar konden ontmoeten. Ook dit jaar waren de partners met spreekuur eregasten, dit samen met de receptiemedewerkers en ID- team, sociale dienst, Mechelen Kinderstad en Huis van de Mechelaar…
Ook partners die geen spreekuur houden in het Sociaal Huis waren uitgenodigd op het gezellig samenzijn. We hebben het hier dan over de wijkagenten, CAW, CLB, sociale dienst Paaz, armoedeorganisaties, CGG, maar ook VDAB, Emmaüs, Emergo crisisteam, J@m, CBE (Centrum voor Basiseducatie), CVO (Centrum voor Volwassenenonderwijs), leden van het netwerk Huis van het Kind, de leden van de SARS en SARPH en het Family Justice Center.

Dankzij deze partners en onze samenwerkingsverbanden is het Sociaal Huis uitgegroeid tot een sociaal succes in stad Mechelen, onze ligging is centraal en iedereen weet ons te vinden. We hebben een goede naam en blijven onszelf altijd verder verbeteren,” zegt schepen Koen Anciaux als voorzitter van het Sociaal Huis.

Sociaal Huis Mechelen klinkt op nieuw welzijnsjaar

De Mechelse schepen van Welzijn besluit met “Wij zijn een open Sociaal Huis en zijn er dus voor alle Mechelaars. We willen niet betuttelend optreden maar mensen juist zo sterk maken dat ze op hun eigen benen kunnen staan. Dit doen we samen met al deze partners. Zowel partners die spreekuur houden als partners van buiten.”

Speurneuzenspel oep z’n Mechels

In Mechelen is er een breed aanbod van voorzieningen, diensten en activiteiten om het welzijn van ons als burger te verhogen. Het ‘Speurneuzenspel’ ken jij het in de Mechelse versie ? Wel dit bestaat nu ook dankzij het Sociaal Huis, die het spel liet ontwikkelen voor diegenen die in onze stad de Nederlandse taal minder machtig zijn.

Speurneuzenspel op maat van Mechelen

Het ‘Speurneuzenspel’ zal hem of haar de weg wijzen in het Mechels aanbod van dienst- en hulpverlening én sociale voordelen. Aan de hand van vragenkaarten en onderzoekskaarten komen de spelers meer te weten over de rechten info en advies, inkomen en financieel advies, juridisch advies, energie, wonen, mobiliteit, medische hulp, onderwijs, ontmoeting en ontplooiing. Hierbij worden foto’s, logo’s en pictogrammen gebruikt als ondersteunend materiaal.

Welzijnsdiensten- en organisaties, verenigingen, vrijwilligers en  mantelzorgers, scholen kunnen het spel uitlenen om in groepsverband te spelen en op een interactieve, ludieke manier het Mechelse welzijnslandschap te leren kennen. Bijkomend geeft sinds 2016 het Sociaal Huis de ‘Sociale Gids Mechelen’ uit. Deze is verdeeld bij de sociale dienst, dienst thuiszorg, welzijnspartners en vrijwilligers.

Uw reactie op dit artikel kan je hieronder neerpennen of typen.

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.