AVEVE winkel maakt shoppen een beleving

51 Shares

‘Hier groeit plezier’ na make-over AVEVE Mechelen

Hier groeit plezier’ is het eerste wat ik opmerkte toen ik dinsdag aan de Gentsesteenweg de vernieuwde AVEVE winkel binnenstapte. De primeur als testwinkel van dit nieuwe concept mag stad Mechelen op zijn naam schrijven. Nu zaterdag 30 en zondag 31 maart heeft de feestelijke opening plaats, waarmee het publiek de nieuwe AVEVE kan ontdekken.

Erik Haegeman (BU Director Retail) en Peter De Mey (Sales Director)
bij AVEVE Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

AVEVE is voor het 11de jaar op rij verkozen tot ‘Beste winkelketen in Tuin en Dier’, waarmee het een sterk merk is geworden in België. Vandaag moet winkelen een beleving zijn, en juist daarom zal men alle 250 winkels aan een hoog tempo (4 jaar) voorbereiden op de toekomst.

Beleef winkelen rond het ‘Inspiratieplein’

Door de make-over ga je de winkel in Mechelen binnenstappen aan de buitenafdeling, daar waar buitenplanten overzichtelijk gepresenteerd staan. Het interieur van de winkel lijkt helemaal niet meer op de vertrouwde winkelzaak van voorheen.

AVEVE zet sterk in op service, een uitgebreid (vernieuwd) assortiment en vooral beleving. Via een ‘vlekkenplan’, wat mij doet denken aan een ‘klavertje vier’ wordt het eenvoudig om de juiste weg te vinden naar het product wat je zoekt.

Het eerste thema ‘Schuur’ omvat alles voor kippen, paarden, schapen, … maar ook tuinhokken en gereedschap, grasmaaiers, … Het thema dat erop volgt is ‘Tuin’ waar zaden, serre, gazon en dergelijke te vinden zijn.

Ben je op zoek naar producten voor je huisdieren, hond, kat, vogels, konijnen, …maar ook binnenplanten en potterie, dan ben je aan ‘Thuis’ op het juiste adres. De ‘Markt’ is wellicht één van de populairste thema’s in de vernieuwde winkelzaak. Hier is een uitgebreid assortiment aan diverse soorten bloem voor hobbybakkers aanwezig. Voortaan zal je in dit gedeelte ook ambachtelijke streekproducten, groenten en fruit van lokale boeren, verse soepen en noten en gedroogde vruchten in bulk kunnen aankopen. Een veel ruimer voedingsaanbod dus.

Voedingsmarkt met lokale streekproducten in vernieuwd winkelconcept Mechelen
Foto AVEVE
Bakproducten in AVEVE vernieuwd winkelconcept
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Middenin deze vier thema’s heeft men bij AVEVE een ‘Inspiratieplein’ ingericht. Dit zal naargelang het seizoen evolueren. Het inspiratieplein zal zich ook profileren door workshops en demonstraties die op regelmatige basis georganiseerd zullen worden.

Oplossingen voor alle klanten

Met dit vernieuwde concept wil AVEVE je als klant ‘Meer Goesting’ geven om zelf met planten, bloemen en bakken aan de slag te gaan. Of het nu gaat om een plantenbak of eetbaar groen op een vensterbank, of een grote tuin, urban farming, … zijn maar enkele voorbeelden waar men oplossingen wil aanbieden.

Een beeld zegt veel meer dan duizend woorden. Ik had dan ook een babbel met Peter De Mey (Sales Director Retail) die u met plezier voor de camera de nieuwe AVEVE voorstelt.

AVEVE zet in op duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij de uitwerking van de nieuwe winkels hoog op de agenda. Wat betreft de toelevering van de goederen aan alle winkels gebeurt dit reeds sinds 2013 vanuit het klimaatpositief logistiek centrum in Wilsele. Daar wordt gebruik gemaakt van warmtepompen, zonnepanelen en ledverlichting. De winkel in Mechelen voorziet zichzelf reeds van energie door zonnepanelen.

Bij het verlaten van de kleurrijke winkel ontdek ik aan de kassa’s deze mooie zinnen

Afdeling voor binnenplanten in AVEVE Gentsesteenweg te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)


Plezier is genieten van geven en krijgen.
Van zaaien en met je oogst iedereen aan tafel krijgen.
Van huisdieren verwennen en gezelschap krijgen.
Van zelf brood bakken en er complimenten voor krijgen.
Hier is alles in huis om dat plezier te laten groeien.
En wij helpen je met plezier verder.
AVEVE, hier groeit plezier

Buitenplanten maken uw tuin mooi en kleurrijk
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wie de nieuwe winkel wil ontdekken kan dit bij het openingsweekend op 30 en 31 maart 2019. Klanten ontvangen een goed gevulde goodiebag, gratis plant en lekkere frietjes. Doorlopend zijn er workshops bakken, barbecueën, snoeien, … Iedereen is er welkom tussen 09.00 en 18.00 uur.

Tekst , foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Help jij dit blog mee groeien ? Een financieel steuntje of mee schrijven, … laat me maar weten

51 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.