Gratis Shopping Shuttle Mechelen viert vijfjarig bestaan

Shopping Shuttle stimuleert horeca en handel

67 Shares

Mechelen viert vijf jaar gratis Shopping Shuttle

Vijf jaar terug maakte de Shopping Shuttle zijn eerste ritten van de randparkings naar de Grote Markt. Met 1000 passagiers op zaterdag is deze gratis taxidienst ongetwijfeld een succes.

De gratis Shopping Shuttle viert zaterdag zijn vijfde verjaardag
Foto Stad Mechelen

Deze vijfde verjaardag wil de Stad Mechelen vieren met alle gebruikers. Wie zaterdag 10 augustus naar Mechelen afzakt, zal er niet naast kunnen kijken. Speciaal voor deze gelegenheid zullen de busjes van de Shopping Shuttle rondrijden met een grote strik op de motorkap.

Mechelen is een aangename winkelstad en moet dat ook blijven. Daarom heeft de stad in het verleden al initiatieven genomen zoals gratis randparkings, een autoluwe winkelstraat en recenter de heraanleg van de Bruul. Een andere belangrijke investering is de Shopping Shuttle. Na vijf jaar zijn de minibusjes een vertrouwd beeld in de straat en een belangrijke troef voor de winkels in het stadscentrum”, vertelt een tevreden schepen van Economie Greet Geypen.

500 cupcakes en VIP-pakket Maanrock te winnen

Voor deze speciale gelegenheid wordt de halte op de Grote Markt zaterdag in een cadeauverpakking gestoken. Aan deze halte worden ook 500 cupcakes uitgedeeld aan de passagiers van de Shopping Shuttle. Dit is een initiatief van Mechelen Meemaken vzw. Wie een cupcake met één van de vijf gouden stickers bemachtigt, wint een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.

Cadeauverpakking voor jarige Shopping Shuttle in stad Mechelen
Foto Stad Mechelen

Het is een leuke actie die ervoor zorgt dat de Shopping Shuttle nog eens extra in de spotlights staat. Naast de economische impact voor onze handelaars in het centrum is deze gratis service ook belangrijk voor de leefbaarheid in de binnenstad. Al de mensen die Mechelen bezoeken, kunnen zich op een randparking parkeren om met het nodige comfort naar het centrum af te zakken. Hierdoor creëren we minder verkeersbewegingen en wordt de binnenstad dus aangenamer en veiliger. De Shopping Shuttle heeft zowel voordelen voor onze inwoners, als voor onze bezoekers”, voegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen hier aan toe. 

De Shopping Shuttle is een duidelijke meerwaarde voor handel en horeca. Onze klanten geraken zo op een vlotte en gemakkelijke manier tot aan het winkelcentrum van onze stad en geeft onze handel een extra stimulans wat wij alleen maar kunnen toejuichen”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken vzw

Gratis Shopping Shuttle Mechelen viert vijfjarig bestaan
Shopping Shuttle is met 1000 passagiers op zaterdag een topper
Foto Stad Mechelen

De Shopping Shuttle rijdt op zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en tevens op koopzondagen van 11.00 tot 19.00 uur. 

Tekst en foto’s Stad Mechelen

67 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.