Lentebraderie op Ijzerenleen en Guldenstraat te Mechelen

Shoppen op Herfstbraderie en Den Boerenbuiten

0 Shares

Mechelse Herfstbraderie duurt voor het eerst drie dagen !

Dit weekend is het 3 dagen genieten op de Herfstbraderie en op zaterdag de tweede editie van Den Boerenbuiten. Mechelen bruist met een heus shoppingweekend. Het concept blijft ongewijzigd: zegt de handelaars organisatie vzw Mechelen MeeMaken. De Mechelse handelaars komen tijdens de braderie massaal op straat en bieden in hun feestelijke kraampjes hun artikelen aan met fikse kortingen.

Lentebraderie in het centrum van Mechelen
Door de snelle groei van e-commerce is de consument eraan gewoon geraakt te winkelen wanneer hem dat uitkomt. Het weekend is vaak het enige moment dat werkende mensen nog eens fysiek kunnen gaan winkelen. Hierdoor neemt bij de consument de vraag toe om af en toe ook op zondag te kunnen gaan shoppen. Daarom kozen we ervoor om vorig jaar de Herfstbraderie op zaterdag en zondag te laten plaatsvinden in plaats van op vrijdag en zaterdag,” vertelt Geert Milis als voorzitter van vzw Mechelen MeeMaken

De zomersolden zijn nog maar nauwelijks achter de rug, of daar staat het volgende shoppingevent al voor de deur: Nieuw deze editie van de Herfstbraderie is dat ze maar liefst drie dagen duurt. Haal op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september de winkeltassen maar boven. Ook kramen van externe standhouders brengen een mooie aanvulling op het rijke aanbod van de Mechelse handel en horeca. Braderie betekent niet enkel shoppen maar ook smullen en proeven van hamburgers, cocktails, ijsjes, …

Animatie en workshops voor jong en oud

Shoppingweekends inclusief koopzondagen in onze stad omvatten ook heel wat randanimatie. Voor de kinderen zijn er naar traditie kermiskramen, grimestand en muzikale acts. Op vrijdag vanaf 15.00 uur zorgen twee muzikale performances voor extra sfeer in de winkelstraten. Trio Bricolage speelt muziek op instrumenten gemaakt van recycleerbaar afval, Hoed Hespeeld brengt een diverse mix van populaire liedjes en deuntjes, die het publiek gegarandeerd aan het zingen krijgt.

Lentebraderie op Ijzerenleen en Guldenstraat te Mechelen

Op zaterdag is Hoed Hespeeld opnieuw van de partij en doen ook majorettes ‘Les Nicolettes’ hun intrede in de stad. In de Bruul kunnen kinderen zich laten grimeren en aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk maken ze kennis met Game Boy, een knotsgek en praatzieke figuur dat oude spelletjes vanonder het stof haalt, er zelf nieuwe verzint en de leukste gadgets uit zijn koffer tovert. Op de IJzerenleen en in de Graaf Van Egmontstraat kan er naar hartelust geravot worden op springkastelen.

Op zondag wordt er door Rock au Vin muzikale animatie voorzien, en zijn de grimeurs en springkastelen alweer van de partij.

De stad blijft samen met de handelaars experimenteren op zoek naar de beste formule voor koopzondagen. Er is een publiek voor, maar we beseffen ook dat we de familiezaken niet kunnen overbevragen. “Zowel de Lente- als de Herfstbraderie vormen jaarlijks hoogdagen voor de Mechelse middenstanders. De jongste edities is overduidelijk gebleken dat de organisatie door de overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken zorgt voor een nieuwe dynamiek in het Mechelse handelsgebeuren. De vzw mikt op een nauwe samenwerking tussen handelaars, horeca- uitbaters en ondernemers uit verscheidene sectoren”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover.

‘Den Boerenbuiten’ voor de tweede keer in stadscentrum

Na het succes van de eerste editie in mei, keert ook ‘Den Boerenbuiten’ terug tijdens de Herfstbraderie. Deze keer wel in een iets bescheidenere versie op zaterdag 8 september van 10.00 tot 18.00 uur. Dit event brengt gepassioneerde boeren, tuinders en ambachtslieden uit Mechelen en omstreken samen

Den Boerenbuiten is een boerenmarkt op Herfstbraderie te Mechelen

Tijdens de Boerenmarkt op de Korenmarkt kunnen bezoekers proeven van kraakverse groenten en fruit, sappen, kruiden en bloemen, recht van de groot-Mechelse velden en serres. Ook bereide producten zoals pesto, brood, hoeve-ijs en confituren vinden hun weg van den boerenbuiten naar de boerenmarkt.

De Ganzendries wordt die dag omgetoverd tot een gezellig kinderplein in plattelandsstijl van 10.00 tot 18.00 uur in plattelandsstijl. Grote en kleine kids kunnen kennismaken met verschillende boerderijdieren, zich laten beschilderen in hun favoriete groente, fruit of dier of springen op een springkasteel in de vorm van een koe!

Kinderplein op Herfstbraderie te Mechelen

Den Boerenbuiten wordt voor de tweede maal georganiseerd in het kader van het project Hoogstraat Natuurlijk. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen alsook het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. “Na afloop van dit project, in oktober 2018, wil Mechelen MeeMaken vzw dit event integreren in haar reguliere werking,” licht Geert Milis toe.

Dit project en evenement zetten de Hoogstraat meer dan ooit in de kijker als voedingsstraat. Dit project zorgt meteen ook voor een hefboom van het begrip ‘korte keten’: de verkoop van goederen van de producent rechtstreeks, of met weinig tussenstappen, aan de consument. Het gaat vaak om kakelverse producten. De boeren en tuinders krijgen ook een hogere prijs door de rechtstreekse verkoop van hun producten aan de consument en hebben zo een hoger inkomen”, klinkt het bij schepen van Economie Katleen Den Roover. Meer info vind je op www.mechelen.be/denboerenbuiten

Heb jij interesse en tijd om aan dit blog mee te schrijven ? Leuk, contacteer me dan snel

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.