Handelaars presenteren lentecollectie op Warm Welkom Weekend Mechelen

Modeshows op Warm Welkom Weekend

126 Shares

Herfstweer op Warm Welkom Weekend

Het Warm Welkom Weekend, kort samengevat bliksem, donder, regenbuien, en gelukkig zo nu en dan een straaltje zon. De herfstachtige weersomstandigheden speelden het voorbije shopping weekend de organisator vzw Mechelen MeeMaken parten.

Warm Welkom Weekend Mechelen Modeshows
Modeshows op vijf locaties Warm Welkom Weekend Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Heel wat handelaars boden hun klanten extra kortingen gedurende het Warm Welkom Weekend. Ondanks de manifestatie waarmee men promo voerde voor koopzondag, op de zaterdagmarkt en in de winkelstraten, en hoopte op een grote opkomst aan shoppers, liet de massa verstek gaan.

Handelaars tonen lentecollectie op modeshows

Niettegenstaande was er in het stadscentrum toch wel wat te beleven. Vooral de modeshows trokken naar traditie toch wel belangstellenden. Voorgaande edities presenteerden de handelaars hun lentecollecties op een rijdende catwalk. Dit jaar grepen de Mechelse ondernemers terug naar de basis, modeshows op vaste catwalks.

Op de Korenmarkt mochten de eerste kledingzaken vijftien minuten de spits afbijten. Daarna volgden Vijfhoek/Onze-Lieve-Vrouwestraat, Bruul, Schoenmarkt en Ijzerenleen.

De modeshows zijn uiterst belangrijk voor de kledingwinkels. Dit geeft hun de gelegenheid om nieuwe collecties aan het publiek in openlucht voor te stellen. Dat de modezaken in onze stad tweemaal jaarlijks de handen in elkaar slaan, is mooi om te zien. De modellen dragen kleding en accessoires als sieraden, schoenen, handtassen, … van deelnemende handelszaken.

Het verhaal wordt nog mooier als we weten dat de mannequins geen professionele dames, heren en kinderen zijn, maar doodgewone mensen, die met veel passie, puur uit interesse op het looppad paraderen. Ze hebben dan ook een horde aan supporters als familie, vrienden en collega’s bij zich, en dat maakt het extra gezellig.

Handelaars presenteren lentecollectie op Warm Welkom Weekend Mechelen

Modeshows in de Bruul op Warm Welkom Weekend Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Modeshows op vijf locaties Warm Welkom Weekend Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Na de fashion happening trekt het gros van de toeschouwers naar de deelnemende winkels, waar ze bij een hapje en een drankje, het geshowde textiel verder mogen ontdekken.

Koopzondag geen topper, maar wel veel kortingen

Ondertussen was het in bijna alle geopende winkels op deze koopzondag toch wel opvallend druk. Uiteraard pikte de horeca ook een graantje mee, want geef toe, een hete kop koffie, een pannenkoek, of ander lekkers, komt na een winderige winkelnamiddag niet ongelegen. Door toedoen van de minder goede weersomstandigheden, was het Warm Welkom Weekend van dit voorjaar, geen topper. Al bij al heeft iedereen zich ten volle uitgesloofd om er voor alle bezoekers een gezellig winkelweekend en koopzondag van te maken. Volgende afspraak na de zomer voor een nieuw Warm Welkom Weekend.

Koopzondag Warm Welkom Weekend stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Modeshow op Korenmarkt tijdens Warm Welkom Weekend Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy en Kurt Biesemans (Conventus)

126 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.