Eindejaarsshopping en K.A.R.G.O-route te Mechelen

Mechelen zet in op avondshopping met Black Friday

0 Shares

Sfeervol shoppen op Black Friday

Vrijdag 23 november geeft Mechelen MeeMaken tijdens Black Friday, het startschot van de eindejaarsshopping en wordt de feeërieke eindejaarsverlichting officieel aangestoken. De jacht naar cadeautjes kan van start gaan tijdens de avondshopping tot 20 uur. Verwacht je maar aan heel wat animatie, kortingen en andere acties. Dit jaar zet de handelaars organisatie in op beleving en mobiliteit door onder andere het inzetten van een gratis watertaxi en de intussen ingeburgerde Shopping Shuttle.

Eindejaarsshopping en K.A.R.G.O-route te Mechelen

Black Friday, het is een fenomeen dat al ettelijke jaren, afkomstig uit de Verenigde Staten, zijn opmars maakt in ons land en dus ook Mechelen. De dag na Thanksgiving stormen mensen massaal naar de winkels op koopjesjacht. Zo’n vaart zal het hier niet lopen, maar Black Friday vorig jaar was toch wel een succes. “Een vervolg kon dus niet uitblijven”, zegt Geert Milis, voorzitter van de overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken vzw. “Dit keer pakken we het nog grootser aan.”

Gezelligheid en verrassingen voor de shoppers
Black Friday ziet er in onze centrumstad helemaal anders uit. Het is sfeervoller en een pak rustiger. Neem dan ook je tijd om een beleving te maken van het winkelen en de soms prachtig versierde vitrines en winkels te ontdekken. Tot 20 uur verwennen de handelaars  u als klant en voorbijganger met kortingen, geschenken, hapjes, drankjes en andere verrassingen.

We merken dat onze handel & horeca dit keer opnieuw erg creatief uit de hoek komt met leuke acties. Zo kan je bij heel wat zaken op de Grote Markt profiteren van speciale Black Friday-menu’s of -dranken, en zetten ze op de IJzerenleen leuke win-acties op poten. Bij Schockaert kan je bijvoorbeeld het gewicht van een bol kaas raden, bij Windels maak je dan weer kans op een zeer exclusieve fles whisky”, aldus Geert Milis.

Black Friday avondshopping Mechelen

Om iedereen de kans te geven ten volle te kunnen genieten van Black Friday ligt de focus tussen 16 en 20 uur, en wordt het alzo een gezellige afterwork- en avondshopping.

We zetten dit keer maximaal in op animatie voor jong en oud, en spelen de kleuren uit ons campagnebeeld, zwart en goud, nog meer uit in het straatbeeld. Zo zullen de relingen op de IJzerenleen ingepakt worden met goudfolie en delen twee gouden figuren 300 ballonnen uit aan de allerkleinsten. Alle deelnemende handelaars krijgen bovendien van ons windlichten om het buiten nog gezelliger te maken en ook de eindejaarsverlichting wordt die avond aangestoken.

Net als vorig jaar is er op de Ijzerenleen ook dit jaar een vuuract, hebben de handelaars de Wereldkampioen complimenten uitgenodigd, het Nautilus eenmansorkest zorgt voor een streepje muziek en de Ea Varna en steltenact ‘Golden Girls’ zullen eveneens iedereen doen verbazen. Een special act Improvisatietheater I Can Be bedacht een act om shoppers naar de horeca te leiden

Shoppen met de gratis watertaxi en Shopping Shuttle
Aangezien Black Friday vorig jaar een heleboel bezoekers op de been bracht, is het ook tijdens dit shopping event, cruciaal maximaal in te zetten op bereikbaarheid.  Zoals steeds zijn alle parkings in en rond Mechelen bereikbaar. De Shopping Shuttle brengt shoppers tussen 13 en 22 uur gratis van randparkings Nekker en P+R Douaneplein naar de Grote Markt en weer terug.

Vorig jaar had vzw mmMechelen Feest de primeur om tijdens twee shoppingweekends in de eindejaarsperiode ook de boten van rederij Malinska in te zetten als shuttle tussen de parking aan het Rode Kruisplein en de Haverwerf. Dankzij de vernieuwde opengelegde Dijle kunnen de boten nu doorvaren tot aan de aanlegsteiger aan Thomas More. Vzw Mechelen MeeMaken krijgt nu als eerste de kans om ook deze route te benutten en de boot in te schakelen als gratis watertaxi.

Kerstshopping in de stad Mechelen

Wie tijdens Black Friday parkeert aan de Zandpoortvest of in parking Bruul, kan zich tussen 16 en 20 vanaf de aanlegsteiger aan Thomas More laten vervoeren naar de Haverwerf.

De boten van rederij Malinska leggen dus twee trajecten af: tussen het Rode Kruisplein en de Haverwerf enerzijds en tussen Thomas More en de Haverwerf anderzijds. Om de 20 minuten is er een nieuwe shuttle. “De wachttijd is hier iets langer dan bij de reguliere Shopping Shuttle, maar dat mag geen obstakel vormen. Veel meer dan enkel een praktisch vervoermiddel, blijft een boottocht over de Dijle natuurlijk een unieke beleving”, besluit Milis.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.