Guldenstraat en de Grootbrug te Mechelen

Mechelen MeeMaken maakt shopping nog gezelliger

0 Shares

Met Mechelen MeeMaken verenigen handelaars zich

Mechelen MeeMaken vzw is de benaming van de nieuwe groep, waarin onder andere de vroegere handelscomités samengevoegd zijn. Het zijn het bestuur, de handelaars maar ook de consumenten, de shoppers, die het mee beleven. Dat samen maakt dat iedereen het MeeMaakt.

Mechelen MeeMaken organiseert Lentebraderij

Net als iedere vzw heeft ook ‘Mechelen MeeMaken vzw’ een bestuur, bestaande uit een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester, secretaris en een raad van bestuur. Belangrijk om weten is dat de handelaars vervat in dit nieuwe gezelschap, strategisch verspreid zijn over de stad. Hierbij kunnen we ook tellen op een creatieve groep van 50 handelaars. Op regelmatige tijdstippen, gaan deze mensen op uitnodiging samen zitten, en brainstormen. Zij zullen nieuwe ideeën aanbrengen voor bijvoorbeeld het Warm Welkom Weekend, de braderieën als de Lente- en Herfstbraderij, de eindejaarsperiode, Black Friday (vrijdagavond shopping), …

Kernwinkelgebied verwent klanten met evenementen

Vandaag spreken we in Mechelen dan ook van een kernwinkelgebied. Hoogstraat, Korenmarkt, Vismarkt, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf van Egmontstraat, Bruul, Korte Bruul, Desiré Boucherystraat, Botermarkt, Veemarkt, Befferstraat, Grote Markt, Ijzerenleen, Geitestraat, Blauwhondstraat, Geitestraat, Borzestraat, Steenweg en Vleeshouwersstraat.
Wat wij doen als Mechelen MeeMaken vzw, is alle evenementen verspreid over het jaar, zoals het Warm Welkom Weekend, de Lente en Herfstbraderie, de eindejaarsperiode, dat organiseren wij als handelaars vanaf nu allemaal zelf” zegt Geert Millis (voorzitter)

We zorgen er in de eerste plaats voor dat alle activiteiten als muziek bands, modeshows in het gehele kernwinkelgebied gebeuren. In tegenstelling tot vroeger is dat een immense verbetering. Voorheen werd alles gefocust op een driehoeksgebied, dat is nu verleden tijd

Nemen we als voorbeeld, een brassband tijdens een eerdere braderie. Toen was er sprake van 1 brassband die zich verplaatste in een driehoeksgebied. Nu gaan maar liefst 4 brassbands het evenement opluisteren, maar dan verdeeld binnen het totale kernwinkelgebied. Op deze manier is de verdeling veel beter, en gaat iedere handelaar mee in het verhaal.

Mechelen MeeMaken heeft de touwtjes in handen

Een evenement of activiteit organiseren, kan alleen maar slagen als er voldoende ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Ook daar heeft ‘Mechelen MeeMaken vzw’, de touwtjes in handen. Met een subsidie van de stad Mechelen kan het bestuur evenementen promoten via belangrijke kanalen als pers, reclame in folders, radio en tv, sociale media, …

Geert Millis voorzitter Mechelen MeeMaken

Uniek in België is dat 11 handelaars samen autonoom, zonder politieke tussenkomst, beslissen over het budget dat ons is aangereikt. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zelf beslissen hoeveel we besteden aan marketing of animatie. Alles is nu gecentraliseerd, en dat maakt iedereen evenveel uit het budget krijgt.. Schepen van Economie Katleen den Roover, zetelt mee in het bestuur, en beschikt over 1 stem.” zegt voorzitter Milis.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.