Lentebraderie in het centrum van Mechelen

Lentebraderie maakt shoppen extra gezellig

0 Shares

De Mechelse Lentebraderie heet u welkom

De Lentebraderie op 11 en 12 mei is het ideale moment voor een dagje uit naar Mechelen. De binnenstad wordt weer een groot kleurrijk shopping evenement. Er zal dan ook heel wat randanimatie te beleven zijn, waar vooral gezinnen veel plezier aan gaan beleven.

Lentebraderie Mechelen

Tijdens de Lentebraderie komen de Mechelse handelaars massaal op straat en bieden ze in hun feestelijke kraampjes hun artikelen aan met fikse kortingen. Daarnaast bieden de kramen van externe standhouders een mooie aanvulling op het rijke aanbod dat de Mechelse handelaar reeds te bieden heeft: hamburgers, cocktails, lederwaren, accessoires, artisanale kaas of zepen … Er is voor ieder wat wils.
Tussen het shoppen door kunt u ten volle genieten van een hapje of een drankje terwijl de kinderen zich uitleven aan een van de kermiskramen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. De kids kunnen zich tevens laten opmaken aan de grimestand of in het poëtisch kapsalon of laat je gaan op de dans- en ambiancemuziek van Los Guantanameros en Rock au Vin.

Op de IJzerenleen barst tijdens de Lentebraderie misschien ook al de eerste WK-gekte los. Kinderen kunnen immers de kleine Rode Duivel in zich helemaal laten gaan op een Duivels springkasteel van wel 15 meter lang.

‘Den Boerenbuiten’ op de Korenmarkt en Ganzendries

Voor de lokale handelaars is de Lentebraderie steeds een belangrijke moment in het jaar om zichzelf in de verf te zetten. Het promoten van lokale ambachten, tuinders en gepassioneerde boeren, is dan weer de hoofddoelstelling van ‘den Boerenbuiten’ Lokale boeren vormen op deze Lentebraderie in het kader van het project Hoogstraat Natuurlijk! een mooie invulling voor de Lentebraderie. Kinderen kunnen kennismaken met het boerenleven op het kinderplein op de Korenmarkt. Wie alle kramen en winkels op de Lentebraderie verkend heeft kan een van de workshops volgen en na afloop de dansen, dansen, … op het boerenbal.

Braderie Mechelen

Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken vzw en tevens handelaar in de Hoogstraat, juicht toe dat beide evenementen gelijktijdig plaatsvinden en elkaar versterken. “Vanuit de organisaties van beide evenementen werd bewust gekozen om versterkend te werken. Hoe meer evenementen en beleving er in Mechelen is hoe beter voor de bezoeker én de handelaar. Met zo’n rijk gevuld programma loont het zeker ook voor bezoekers die niet in de nabijheid van Mechelen wonen, de moeite om dat weekend naar de Lentebraderie af te zakken en er misschien een uitgebreid weekend in Mechelen van te maken.

Meten is weten en optimaal samenwerken

De Lentebraderie vormt jaarlijks twee hoogdagen voor de Mechelse middenstanders. Dit blijkt o.a. uit de passantentelling die we houden. In overleg met de overkoepelende handelaars organisatie vzw Mechelen Meemaken wordt ingezet op een vrijdag en zaterdag en niet op zondag tijdens deze editie. Het optimaal op elkaar afstemmen van de verschillende events op deze braderiedagen maken deze formule sterker dan ooit. Het is immers met verenigde kracht dat we aan de slag moeten gaan om Mechelen als winkelstad verder op de kaart te zetten”, stelt schepen van Economie Katleen Den Roover.

Lentebraderie in het centrum van Mechelen

Hoe de stad bereiken tijdens de Lentebraderie ?

Tijdens de Lentebraderie zijn de straten van het braderie parcours (Bruul, Botermarkt, D. Boucherystraat, Borzestraat, Blauwhondstraat, Geitestraat, Graaf. Van Egmontstraat, Vijfhoek, Steenweg, Schoenmarkt, IJzerenleen, Guldenstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat en een deel van de Hanswijkstraat) auto- en parkeervrij. Bezoekers hoeven zich echter geen zorgen te maken, Mechelen blijft een bereikbare stad.

Lentebraderie in de stad Mechelen

Extra fietsparking

Via de fietsostrade geraak je zonder problemen met de fiets in Mechelen. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum, fietsparkings op de Haverwerf en een overdekte fietsenstalling in de Sinte-Mettetuin moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen. Tijdens de Lentebraderie wordt op de Zoutwerf bovendien een extra (niet bewaakte) fietsenparking ingericht.

Parkeren met de auto

Met uitzondering van de Centerparking in de Blauwhondstraat (die dagen enkel bereikbaar voor abonnees), blijven alle parkings  in de binnenstad bereikbaar. Het parkeergeleidingssysteem toont de meest actuele status van de parkings. Ook de nieuwe Bruulparking en randparkings Zandpoortvest, Rode Kruisplein, Douaneplein en parking Nekker blijven bereikbaar

Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het treinstation bevindt zich op wandelafstand maar ook de blue-bike geraak je zonder parkeerstress in het centrum. De bussen van De Lijn rijden tijdens de braderie een aangepast traject.

Shopping Shuttle voor het eerst ook op vrijdag

Kom je toch met de wagen en parkeer je je op het Douaneplein of P+R Nekker dan kan je de gratis Shopping Shuttle nemen. Die pendeldienst brengt je op vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei naar het winkelcentrum en weer terug. Op vrijdag rijdt de shopping shuttle van 10 tot 19 uur, op zaterdag van 9 tot 19 uur..

Gratis Shopping Shuttle te Mechelen

Handenvrij shoppen in Mechelen

Wil je tijdens het shoppen je handen vrij hebben, dan kan je gebruik maken van de dienst ‘Handenvrij shoppen’. Hoe werkt dit? Je laat je aangekochte spullen achter in de winkels en ’s avonds of op een ander door jou gekozen moment worden je boodschappen aan huis geleverd. Binnen Mechelen gebeurt dit door middel van een cargobike, leveringen buiten Mechelen gebeuren via klassiek transport. Voor een levering binnen Mechelen betaal je slechts 6 euro. Een overzicht van de deelnemende handelaars vind je via de app ‘Handenvrij shoppen’ of je herkent hen aan de sticker op het raam.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.