Bloemenhandel Borze Mechelen Jamil Ahmadi

Koop eens een bloemetje met Valentijn

0 Shares

Bloemen en planten bij ‘Borze’ Mechelen

Mekaar graag zien, dat doe je iedere dag van het jaar, maar op Valentijn, kunnen we dat nog is extra in de bloemetjes zetten. Bloemen en planten, het is één van de meest populaire geschenken om op Valentijnsdag je ‘liefde’ voor iemand, buiten de andere dagen van het jaar, te betonen.

Bloemen en planten Borze stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Op zoek naar wat onze stad de ‘hartendieven’ te bieden heeft, wandelde ik door de Borzestraat. Een min of meer ‘vergeten straatje’ maar sterk aan het heropbloeien. De gevestigde en nieuwe handelaars in deze winkelstraat tussen ijzerenleen en bruul, spannen zich ten volle in om de klanten te verwelkomen.

Vier jaar terug startte in de Borzestraat de gelijknamige bloemenzaak ‘Borze’. Zaakvoerder Jamil Ahmadi is met ‘Borze’ intussen al een begrip in onze stad.

Dromen van verfijnde bloemenzaak

Vroeg in de morgen is hij druk in de weer om in de winkelstraat kleur en geur aan te brengen. Op een eenvoudige wijze etaleert hij dagelijks verse bloemen en planten. Jamil is van afkomst Afghaans, maar woont al 18 jaren in België. Ik geraak aan de babbel met deze sympathieke man, met een hart voor bloemen, planten en mensen.

In 2014 maakte hij een totale ommekeer. Na een periode als kok in een restaurant, dag en nacht te hebben gewerkt, heeft hij de job vaarwel gezegd, om een eigen bloemenzaak te starten. “De passie voor bloemen is ontstaan toen ik bij een bloemist in Antwerpen mocht gaan helpen” zegt Jamil. “Ik mocht daar bloemstukken en decoratie creëren, en dat vond ik zo plezant, dat ik het idee om zelf een bloemenwinkel te openen niet meer uit mijn hoofd kreeg

Bloemen en planten voor Valentijn in bloemenhandel Borzete Mechelen
Bloem- en decoratie Valentijn bloemenhandel Borze
Foto Verschueren Eddy

Intussen heeft Jamil al een vast cliënteel opgebouwd, en wil in de toekomst graag de winkel verder uitbouwen. “Ja dat is een droom. Ik zou graag een klassieke, maar verfijnde bloemenwinkel maken, verdeeld in drie thema’s. Een deel voor binnenhuis planten, snijbloemen en een derde deel voor decoratiestukken en andere artikelen.

Kwaliteitsproducten uit België

Jamil is een man met passie voor bloemen en planten, dat is duidelijk. Het grootste deel van zijn uitgebreid assortiment wordt in België gekweekt. Uitheemse planten en bloemen als cactussen haalt hij uit landen als Canada, India, Zuid-Amerika, Afrika, …  

Snijbloemen en planten Bloemenzaak Borze
Foto Verschueren Eddy
Bloemenhandel Borze Mechelen Jamil Ahmadi
Jamil Ahmadi zaakvoerder bloemenhandel Borze
Foto Verschueren Eddy

Als bewogen bloemenhandelaar biedt hij zijn klanten enkel de hoogste kwaliteit aan. Jamil vertelt me dat hij enkel tevreden is met een A-kwaliteit, zodat het cliënteel lang kan genieten van de aankoop. “Dat is zo. Als mensen op mij vertrouwen, dan wil ik hun niet teleurstellen. Klanten betalen iets duurder, maar dan eisen ze ook topkwaliteit

Orchideeën van topkwaliteit

Zelf is hij liefhebber van orchideeën. In de handel is er een grote verscheidenheid aan kleuren, maar ook in kwaliteit. “Orchideeën moet je goed verzorgen” vertelt Jamil. “Een orchidee moet warmte en veel licht hebben, kamertemperatuur is ideaal. Een wisseling van koud en warm is af te raden want dan stopt de plant met groeien. Ook volle zon is dodelijk voor de orchidee. Water heeft het zeer weinig nodig, één keer per week is genoeg. Orchideeën die goed verzorgd worden komen zowel in de winter als in de zomer terug.

Topkwaliteit orchideeën in Borzestraat
Foto Verschueren Eddy

Intussen was het al druk in ‘Borze’. Tulpen, bloemenruikers, rozen, … ze vonden allemaal hun weg naar de bezoekers. Nu woensdag zegt hij komt er een grote keuze voor Valentijn. Sinds enkele weken heeft Jamil het interieur van de winkel heringericht. Alle planten, bloemen en decoratiestukken als vazen, stolpen en andere mooie dingen staan netjes uitgestald.

Wie graag een kijkje gaat nemen kan dit iedere dag, behalve zondag, in Borzestraat 10 te Mechelen. Voor vragen of bestellingen is bloemenhandel ‘Borze’ te bereiken op +32 (0)483 011005 en via e-mail bloemen.borze@hotmail.com

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.