Warm Welkom Weekend shopping Mechelen

Beleef winkelen op Warm Welkom Weekend

120 Shares

Het Warm Welkom Weekend komt eraan

Daar is de lente, daar is de zon, en jawel daar is het Warm Welkom Weekend. We kunnen het niet ontkennen, de voorbije zetten de Mechelse handelaars, onder de vleugels van vzw Mechelen MeeMaken, zich ten volle in om van shoppen in Mechelen een beleving te maken.

Shoppen op Warm Welkom Weekend in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Evenementen zoals het Warm Welkom Weekend zijn belangrijk voor de uitstraling van Mechelen als winkelstad. Voor dit shoppingweekend wordt er voor de klanten een aparte beleving gecreëerd en zetten onze lokale handelaars hun beste beentje voor”, aldus Greet Geypen als schepen van Economie.

Fashion Show toont nieuwe collectie op koopzondag

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart organiseert vzw Mechelen MeeMaken haar vijfde editie van het Warm Welkom Weekend. De handelaars in onze stad stellen naar traditie hun nieuwe collectie voor en leggen hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke randanimatie.

Het Warm Welkom Weekend staat vooral bekend om zijn fashion-modeshows op koopzondag. De vorige edities pakten de handelaars uit met een rijdende catwalk. Dit jaar grijpen de fashion stores terug naar vijf verschillende podia verspreid over de stad. De modeshows zal je tussen 14.00 en 17.00 uur live kunnen meemaken aan de Schoenmarkt, IJzerenleen, Vijfhoek, Bruul en Korenmarkt. Een dansgroep zal de momenten tussen de modeshows door zorgen voor net dat tikkeltje extra. Op deze manier brengen de Mechelse handelaars de leukste fashion-items letterlijk tot bij jou in de straat.

Modeshows op Warm Welkom Weekend in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het Warm Welkom Weekend is uiteraard niet enkel modeshows, ook de horeca staat paraat om je te verwelkomen. Bij mooi weer zal het ongetwijfeld drummen worden voor een plaatsje op het terras. Een dagje uit naar Mechelen, het is een beleving op zich. Een Mechels biertje, een glaasje wijn, lekker tafelen, … gewoon gezellig genieten van een historische stad op zijn best.

Warm Welkom Weekend shopping Mechelen
Stad Mechelen is genieten en beleven op het Warm Welkom Weekend
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Happy betogingen steunen lokale handel

De voorbije jaren wist organisator vzw Mechelen MeeMaken shoppers steeds te verrassen met originele randanimatie. Ook deze editie is het niet anders. Twee zaterdagen, 9 en 16 maart, zal een joelende bende met spandoeken door de stad trekken. Happy betogingen zegt men bij de handelaars organisatie als steun voor de lokale (klein)handel. De happy betogingen staan gepland om 11.00 en 14.00 uur.

Dit is een ludieke actie. Enerzijds hangen we ons wagentje aan het debat over het klimaat dat nu volop woedt. Anderzijds vragen we meer aandacht voor de lokale handelaar.  Een optocht met een knipoog en met een positieve boodschap dus”, klinkt het bij de voorzitter van Mechelen MeeMaken, Geert Milis.

Naar Mechelen met de fiets, de auto of openbaar vervoer

Het Warm Welkom Weekend is niet enkel voor Mechelaars. Ook mensen van buiten de stadsgrenzen komen maar al te graag naar het Warm Welkom Weekend.

Wie met de fiets komt kan onder andere gebruik maken van de F1 fietsostrade waarmee je zonder problemen met de fiets in Mechelen geraakt. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum, fietsparkings op de Haverwerf en IJzerenleen en een overdekte fietsenstalling in de Sinte-Mettetuin moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen.

Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. De treinstations Mechelen-Centraal en Nekkerspoel bevinden zich op wandelafstand van het stadscentrum. Ook de blue-bikes of de pendelbus (1) van De Lijn brengen je tot in het centrum.

Shoppen en genieten op de vele horeca terrasjes in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Kom je toch met de auto, parkeer je dan op randparkings Douaneplein of P+R Nekker waarvan je dan gratis de Shopping Shuttle kan nemen. Die pendeldienst brengt je op zaterdag (9.00 tot 19.00 uur) en zondag (11.00 tot 19.00 uur) naar het winkelcentrum en weer terug. Ook de ondergrondse parkings zijn bereikbaar tijdens het shopping weekend.

De winkels openen op vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur. Op zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Wij Mechelaars verwachten je in onze mooie stad voor een dagje uit of zelfs een weekendje weg. Overnachten kan in tal van hotels in of buiten het stadscentrum. Tot dan !

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

120 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.