Halloween Shopping Event in de stad Mechelen

1ste Halloween Shopping Event in Mechelen

0 Shares

Sidderen en beven op Halloween Shopping Event

Halloween, je zal het dit weekend beleven op het 1ste Halloween Shopping Event. De handelaars organisatie vzw Mechelen MeeMaken organiseert deze trend die al enkele jaren is overgewaaid uit andere landen. Ok, het is commercieel, maar het brengt extra sfeer in onze stad.

Vorig jaar lokte Black Friday voor de eerste keer heel wat bezoekers en shoppers naar de winkels die voor de gelegenheid later geopend waren. vzw Mechelen MeeMaken wil de engste dag van het jaar niet zomaar laten voorbijgaan en heeft dan ook zaterdag heel wat Halloween activiteiten op de affiche geplaatst.

vzw Mechelen MeeMaken organiseert Halloween Shopping Event

Naast grote evenementen zoals een braderie of Warm Welkom Weekend, zetten we het laatste half jaar ook extra in op kleinere, tussentijdse acties. We merken dat deze acties aanslaan bij onze handelaars en, nog belangrijker, bij het publiek dat op deze dagen extra gemotiveerd is om in onze binnenstad te komen winkelen, eten of drinken,” aldus Geert Milis, voorzitter van de overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken vzw.

Griezelverhalen, grime en randanimatie

Er staat buiten gezellig winkelen heel wat op het programma. Tussen 11.00 en 16.00 uur zal je in 16 handelszaken getrakteerd worden op griezelverhalen. Twee vertellers laten je griezelen en bibberen in winkels, cafés, restaurants … telkens voor 20 minuutjes griezelverhalen voor jong en oud. Shoppers kunnen hiervoor terecht op volgende momenten en locaties

Halloween Shopping Event in de stad Mechelen

11.00  Awardt en Ziezo Eco Popup
11.30    Sneak en Goldfish
12.00  Stitch & Co en Proximus
12.30    Karelicious en Pacific
14.00  Veritas en C&A
14.30    Filou & Friends en Atelier Bébe
15.00  Zahia’s Cuisine en Tiffany’s
15.30    Zicht en De Minnestreel
Op de Korenmarkt kunnen tussen 14.00 en 17.00 uur kinderen met hun ouders terecht aan de Halloween Grime stand. De grimestand is eveneens leuk als je ‘s avonds nog een stapje door Mechelen wil zetten verkleed als heks, vampier of ander griezelig schepsel.

Halloween betekent ook heel wat straatanimatie. Wees alvast op je hoede want enge pompoenmannetjes en een griezelclown maken de zaterdagnamiddag onveilig.

Tussen 10.00 en 18.00 uur wordt je verwacht bij zo’n 100 handelaars waar je kan proeven van lekker bloeddorstig Halloweensnoep van ZOET. Soeper deelt dan weer als opkikker pompoensoep uit.

Shopping Shuttle voert je naar Halloween

Uiteraard kunnen shoppers ook tijdens het Halloween Shopping Event gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle. De shuttle rijdt op 27 oktober tussen 9.00 en 19.00 heen en weer tussen de randparkings ten oosten van de stad (P+R Nekker en parking Douaneplein) en de Grote Markt.

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de projecten Mechelen MeeMaken en Hoogstraat Natuurlijk!”, licht schepen van Lokale Economie, Katleen Den Roover, tot slot nog toe. “Deze projecten met een projectbudget van 215.314,8 euro (Hoogstraat Natuurlijk!) en 275.132 euro (Mechelen MeeMaken), mogelijk gemaakt dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, gingen van start in 2016 en eindigen eind oktober 2018. De werking van vzw Mechelen MeeMaken wordt nadien verder gezet. Een aantal activiteiten van Hoogstraat Natuurlijk!, waaronder den Boerenbuiten, zullen geïntegreerd worden in het programma van vzw Mechelen MeeMaken.”

Op zondag 28 oktober griezelen we verder op de Grote Markt tussen 15.00 en 21.00 uur.Dan nodigen de marktkramers uw graag uit op Mechelen Griezelt.

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.