Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits in COLOMAplus

COLOMAplus opent officieel nieuwe schoolgebouwen

0 Shares

Minister Hilde Crevits opent plechtig COLOMAplus

COLOMAplus opende dinsdagavond officieel de nieuwe schoolgebouwen aan Tervuursesteenweg. Dit imposante vernieuwingsproject werd samen met de nieuwjaarsreceptie, ingehuldigd door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits in COLOMAplus

Nog nooit werd er zoveel geïnvesteerd in scholenbouw. Overal in Vlaanderen verrijzen nieuwe scholenbouw projecten. Met de publiek-private samenwerking ‘Scholen van Morgen’, de huursubsidies, de verlaging van de BTW op scholenbouw, de capaciteitsmiddelen, het budget voor reguliere scholenbouw en de nieuwe publiek-private samenwerking trekken we alle registers open. Moderne schoolgebouwen geven de schoolteams, de leerkrachten en iedereen die bij de school betrokken is, een extra stimulans om elke dag opnieuw kansen te creëren en talenten te ontwikkelen.” aldus Hilde Crevits (CD&V)

Vernieuwingsproject geeft veel meer mogelijkheden
De nieuwbouw werd gerealiseerd in het kader van het publiek-private scholenbouw programma ‘Scholen van Morgen’. Sinds april 2015 werd er volop afgebroken en gebouwd, met als resultaat nieuwe lokalen voor Haarzorg en Schoonheidsverzorging.

Er is nu ook voldoende plaats voor o.a een technische ruimte, een studiezaal en de uit 1924 daterende feestzaal werd omgevormd tot een refter. Het kloostergebouw daterend uit 1727, herbergt na een grondige renovatie de administratieve diensten. Sport op school blijft eveneens belangrijk en mede daarom is er ook een nieuwe sporthal.

Nieuwbouwproject in scholen van 67 Antwerpse gemeenten

Het totale vernieuwbouw project in COLOMAplus is goed voor ruim 3.800m², en draagt een kostprijs van 8,5 miljoen euro. De Vlaamse subsidies van 6,1 miljoen euro komen uiteraard ten goede aan 1.230 leerlingen.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits voegt er nog aan toe “De investering is belangrijk voor het personeel en de leerlingen, maar ook voor de buurt. De mensen uit de buurt kunnen niet alleen naar de bakker of het restaurant, maar ze kunnen nu ook genieten van het nieuwe kap- en schoonheidssalon.

Hilde Crevits krijgt handmassage in COLOMAplus te Mechelen

Hilde Crevits (Vlaams minister van Onderwijs) en Lieven Boeve (directeur-generaal van het katholiek onderwijs) kregen van de leerlingen esthetische verzorging een handmassage.Het Coloma-Instituut in Mechelen-Zuid heeft al een lange geschiedenis achter zich. Ondertussen wordt bij een andere school van de scholengroep KITOS Mechelen, waartoe COLOMAplus hoort, ook gebouwd. Ook Ursulinen Mechelen krijgt binnenkort via ‘Scholen van Morgen’ een splinternieuwe school met een oppervlakte van 5.018m².

Meer info over COLOMAplus op hun website

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ? / Foto’s Kabinet Hilde Crevits

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.