Engagevents in Varkensstraatje te Mechelen

Varkensstraatje in feeststemming met Engagevents

0 Shares

Engagevents brengt mensen samen in Varkensstraatje

Vrijdagmiddag vond voor de 4de keer Engagevents plaats in Mechelen. Bij teambuilding denken wij aan sportieve activiteiten onder collega’s, maar het kan ook anders. Het ICT-bedrijf Canguru uit Mechelen-Noord, doet eenmaal jaarlijks aan sociale teambuilding. Hierbij gaan de medewerkers voor een maatschappelijk ingevulde dag.

Teambuilding Engagevents te Mechelen
Het is de dienst Preventie en Straathoekwerk, die dit samen met Canguru organiseren. Dit bedrijf is ook de eerste maal naar ons toegekomen met dit initiatief. Deze teambuilding is even belangrijk, zo komen de medewerkers in contact met mensen uit bijvoorbeeld hier een sociale woonwijk” zegt Stefaan Deleus als schepen van Preventie (CD&V)

Deze editie was het opnieuw de beurt aan Canguru, het ICT-bedrijf dat mee aan de oorsprong ligt van het idee om dergelijke teambuildings te organiseren.

12 activiteiten voor verschillende organisaties

Tal van sociale organisaties namen vrijdag onder een stralende lentezon deel aan deze editie van Engagevents. Het gaat om het CAW, het Koraalhuis, de Dierenbescherming, de Lisdodde, Ravestein, Den Abeel, Bethaniënpolder, Den Deigem, 38 Volt, MFC Damerveld en tot slot Straathoekwerk Mechelen.

Schepen Stefaan Deleus en Jan Beukelaers Straathoekwerk Mechelen

Daar ontfermden de medewerkers van Canguru zich over diverse activiteiten per team. In het Varkensstraatje was ik aanwezig, en daar was het al gezellig druk. Een drankje, een hapje en een bloemetje werd geschonken aan iedere aanwezige bezoeker. Het team van Canguru bekommerde zich ook om mensen die zich fysiek moeilijk konden verplaatsen naar de feesttent. Zij kregen hun bloemetje thuis aangeboden, waarbij een teamlid tijd maakte voor een deugddoende babbel.

Ik sprak met Christel, een buurtbewoonster, die sinds een maand in het Varkensstraatje haar intrek genomen heeft.

Ik kom uit de Mahatma Gandhistraat, en ben content dat ik hier nu woon” zegt Christel. “Ik woon hier nu onder veel oudere mensen uit alle culturen, en daar heb ik helemaal geen problemen mee. Een feestje als dit vind ik dan ook plezant. Als er elke dag een feestje zou zijn, zou ik elke keer beginnen dansen

Engagevents in Varkensstraatje te Mechelen

Terwijl intussen enkele mensen hadden plaatsgenomen op een tweedehands zetelbank, waren andere teams bezig met het opknappen van een tuin, zitbanken/boekenkasten te maken, te wandelen, hokken op te knappen, ….

Straathoekwerk Mechelen in de bres voor kwetsbaren

Schepen Stefaan Deleus besluit ons gesprek met een positieve noot “De Engagevents zijn er om een meerwaarde te betekenen voor de maatschappelijk kwetsbaren of voor organisaties die zich voor deze doelgroepen inzetten. Straathoekwerk Mechelen treedt constant in contact met de maatschappelijk kwetsbaren van Mechelen. Zij hebben dus het meest van iedereen een idee wie deze maatschappelijk kwetsbaren zijn, welke organisaties zich ervoor inzetten en vooral wie hun hulp kan gebruiken.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.