Dansen in openlucht De Zomer is van Mechelen senioren

Muziek en oldies kleuren de Zomer van senioren

0 Shares

Muziek uit de oude doos op Cultuurplein

Muziek voor Mechelse senioren ? Dan denken we aan oldies en crooners. De ‘Zomer is van Mechelen’ is er klaar voor met een brede waaier aan activiteiten. Deze zomer editie gaat er op donderdag 6 juli 2017 extra aandacht naar de Mechelse senioren. Voor één keer geen Balcazar, maar een openlucht muziek- en dansevenement ‘Muziek uit de oude doos’. Als klap op de vuurpijl kunnen onze bewoners van verschillende woonzorgcentra, dankzij livestreaming het muziek festival Maanrock mee beleven.

Oldies, dans en barbecue voor senioren in De Zomer is van Mechelen

Het zomeraanbod van De Zomer is van Mechelen trok vorige editie zo’n 200 000 bezoekers, en dat zal dit jaar niet anders zijn. mmMechelen Feest gaat dit jaar nog wat verder met het uitbreiden van de zomeractiviteiten, en richt zich op de ouderen.
Daar hebben we dit jaar extra aandacht voor. We hebben traditioneel veel aandacht voor de jongste Maneblussers, maar nu zorgen we ook voor een extraatje voor onze senioren. We organiseren voor hen een oldiesfestival op het Cultuurplein.

Voor het eerst zal Maanrock ook via live stream te volgen zijn in de Mechelse woonzorgcentra Hof van Egmont en De Lisdodde. Wellicht is dat zelfs een primeur. Zo wordt de zomer en Maanrock nog meer van iedereen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Die extra initiatieven komen er niet toevallig. “Wegens het succes van het maandelijkse dansevent voor senioren, de Balcazar, georganiseerd door het Sociaal Huis en radio Opsinjoor, weten we dat senioren graag bijeenkomen en dansen. Wij willen onze senioren altijd al betrekken bij Mechelse feesten en festivals en dit jaar zetten we hier extra op in”, vertelt Koen Anciaux (schepen van Sociale Zaken)

Muziek en lekkere barbecue op het Cultuurplein

Het Cultuurplein in de schaduw van de Sint-Romboutstoren zal een ganse namiddag gevuld zijn met muziek uit de jaren zestig. Crooner en gentleman Guy Neve bijgestaan door een dj, brengen oldies en klassieke toppers in openlucht. Om deze wellicht gezellige namiddag compleet te maken is er een heerlijke barbecue.

Dansen in openlucht De Zomer is van Mechelen senioren (Foto Dansen aan de Dijle)

Twee dingen moet je zeker meebrengen, je goed humeur en je dansmoves. Bij mooi weer kunnen we de dansvloer buiten gebruiken, bij slecht weer gaat het feest gewoon door in het nabijgelegen Cultuurcentrum.

Het concert is gratis. Aanvang 12 tot 17 uur. Wil je mee smullen van de zomerse barbecue dan koop je een ticket bij UiT in Mechelen (Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen) vanaf donderdag 8 juni 2017

Kom jij ook ?

Tekst en foto’s Verschueren Eddy0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.