Bart Pepermans presenteert Mechelse Peper op Radio Opsinjoor

Mechelse Peper te gast in Dienstencentrum De Schijf

0 Shares

Radio Opsinjoor in De Schijf

Mechelse Peper, het zondagmorgen radioprogramma van Radio Opsinjoor, had ditmaal zijn studio tenten opgeslagen in Dienstencentrum De Schijf aan het Oud Oefenplein.

Bart Pepermans presenteert Mechelse Peper op Radio Opsinjoor

De vorige uitzending op locatie vond enkele weken terug plaats in Woonzorgcentrum De Lisdodde te Mechelen. Deze keer had men afspraak in het nieuwe gebouw van ‘De Schijf’. Dagelijks komen senioren hier samen een praatje maken, een stukje eten of deelnemen aan gespreksnamiddagen of gezelschapsspelen.

Tijdens de uitzending was er een gezellige drukte in het restaurant. Een vijftigtal senioren namen deel aan de wekelijkse Bingo. Aan dit bekende spel zijn trouwens leuke prijzen verbonden. Toch komen de meeste mensen naar ‘De Schijf’ voor hun babbel en het socialiseren.

Bingo in Dienstencentrum De Schijf te Mechelen tijdens Mechelse Peper van Radio Opsinjoor

Senioren vertellen verhalen aan Mechelse Peper

Bart Pepermans ontving als eerste gast Philip Kerremans. Achtereenvolgens kwamen onder andere Tinneke Van San die ongezouten als ex Limburgse over haar vier kinderen vertelde. Fons Van Craen geboren in 1946 is rasechte Mechelaar en deed maar al te graag verhalen over zijn huidige woonplaats de Galgenberg, zijn passie voor postzegels, de Racing en Café Stad Antwerpen. Wis Leemans had na haar verhaal nog een verzoeknummer voor Bart, “J’ai Pleure, niet van Claudia Sylva, dat is nog een vriendin van mij geweest. Weet je nog Bart in den tijd van dat creperen, en dan vroeg die altijd, wil jij mijn haar is omhoog zetten. Nee die versie niet maar van Petula Clark”.

Victoria Maeremans komt naar De Schijf omdat ze niet alleen thuis kan zitten. Oud Racing Bell basketspeler Sisse Van Winge, opgegroeid op het Oud Oefenplein, zet zich vandaag in als vrijwilliger in het dienstencentrum. De verhalen van zijn periode als sportman en over zijn vader ex voetbalspeler van Racing. Clementina Peeters vertelde heel wat over haar beroepsverleden in Mechelen. Clementina mocht het programma ‘Mechelse Peper’ afsluiten met de oldie Rock Around The Clock van Bill Haley & his Comets.

De Schijf een belangrijke schakel in het leven van senioren

Marijke Vansant, animator in De Schijf, kwam een woordje uitleg geven over de werking van het dienstencentrum en prijst vooral de 20 vrijwilligers.

Radioprgramma Mechelse Paper met Bart Pepermans in Dienstencentrum De Schijf te Mechelen

Wij kunnen niet zonder vrijwilligers. Hier komen dagelijks op de middag een zeventigtal mensen eten. De vrijwilligers zorgen voor het klaarmaken van het eten, opdienen, maar ook voor activiteiten als bijvoorbeeld taalles, line dance, … Onze vrijwilligers doen hun werk uitstekend en verzorgen de mensen optimaal” vertelt Marijke.

In Mechelse Peper vertellen mensen openhartig verhalen uit hun jeugdjaren, leuke anekdotes met een lach, soms met een traan. Beluister iedere zondag het populaire Mechelse Peper tussen 10.00 en 12.00 uur. Meer info op de website

Tekst en foto’s Verschueren Eddy / Bekijk hier alle foto’s0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.