Gevangenis stad Mechelen

Mechelen subsidieert re-integratie

8 Shares

Subsidie voor participatieproject in Mechelse gevangenis

Gedetineerden uit de Mechelse gevangenis worden sinds drie jaar door ROJM vzw of Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen geholpen met hun re-integratie in de maatschappij. Dit doen ze door middel van het participatieproject Reconnect dat een divers aanbod aan activiteiten aanbiedt. De stad Mechelen verleent 27 700 € aan subsidies voor dit project.

Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen in gevangenis Mechelen
Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen geeft gedetineerden een tweede kans
Foto stad Mechelen

Ruim aanbod aan activiteiten door ROJM

ROJM biedt hiervoor een sport-, cultureel, artistiek aanbod aan in de gevangenis en dit in samenwerking met o.a de rode antraciet, caw, psd, …. Wekelijks is er een ruim sportaanbod als sportlessen, cardiotraining en muay thai lessen. Bij het cultureel en artistiek aanbod spreken we over sessies muziek maken, hiphopteksten schrijven en boekvoorstellingen.

Gevangenis stad Mechelen
Gevangenis stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Medewerkers van ROJM de ‘first offenders’, zijn jongeren die voor de eerste keer in de gevangenis komen. Eveneens worden minderjarige jongeren in gesloten instellingen bezocht om hen te kunnen doorverwijzen naar hulpverlening (caw, ROJM overkop, therapie, CGG, Pim, …). In de gevangenis zelf wordt ook ingezet op Nederlandse taallessen en begeleiding naar werk en huisvesting.

Iedereen verdient een tweede kans

Wanneer de jongeren uit de gevangenis komen worden ze onmiddellijk na hun vrijlating verder begeleid bij inschrijvingen op school, VDAB, ROJM jOBCLUB, ROJM OVERKOP, Pim, huisvesting, Mutualiteit in orde brengen, en nog veel meer andere noodzakelijkheden.

Foto stad Mechelen

Met het nieuwe stadsbestuur zijn we het engagement aangegaan om de re-integratie in Mechelen zoveel mogelijk te stimuleren. Zeker in de gevangenissen maken we hier budget voor vrij. Iedereen verdient een tweede kans en daarom ben ik zeer tevreden met het ondersteunende participatieproject van ROJM. Dat geeft de jongeren een duw in de rug en zo staan ze er niet alleen voor”, zegt Abdrahman Labsir als schepen van Jeugd   

In zijn algemene werking ondersteunt ROJM vzw jongeren in hun maatschappelijke participatie. Jongeren kunnen inpikken op het uitgebreide vrijetijdsaanbod of deelnemen aan een vormingsactiviteit. En jongeren die werk zoeken, kunnen rekenen op hun Jobclub.

Tekst en foto’s stad Mechelen

8 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.